10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO primărie şi opt localităţi au rămas în beznă

O primărie şi opt localităţi au rămas în beznă

Opt localităţi ce aparţin comunei Prunişor din judeţul Mehedinţi au rămas fără energie electrică. Primăria trebuie să achite o factură de 7.000 de lei, iar marţi seară localităţile au fost deconectate de la reţea. Din această cauză, satele nu mai au nici apă potabilă, pompele de alimentare cu apă fiind blocate.
„Este o situaţia foarte dificilă, pentru că fără energie electrică nu ne putem desfăşura normal activitatea. Aseară (marţi seară – n.r.), am fost deconectaţi de la energie, atât primăria, cât şi alte opt localităţi. Din păcate, nu am găsit înţelegere la CEZ şi trebuie să achit o factură de 7.000 de lei“, a declarat Nandi Covlea, primarul comunei Prunişor.
Edilul dă vina însă pe CEZ, acuzând compania că i-a trimis o factură în care pierderile sunt mai mari decât consumul. Primarul susţine că într-o lună s-au consumat cinci kilowaţi, iar pierderile sunt de 135 de kilovaţi.
„Este ceva neînregulă la mijloc, deoarece în cei 15 ani ai mei de administraţie nu m-am mai confruntat cu aşa ceva. Am primit o factură pro forma, în care sunt înştiinţat că trebuie să achit 7.000 de lei, cu toate că nu am consumat decât cinci kilowaţi. Pierderile sunt însă foarte mari, 135, pierderi la ce sau de unde, i-aş întreba eu? Nu am de unde să plătesc această sumă“, a mai spus edilul din Prunişor, Nandi Covlea. Reprezentaţii CEZnu au dorit să comenteze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS