15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn zâmbet... seducător

Un zâmbet… seducător

Zâmbetul este cea mai bună armă de seducţie a unui bărbat, informează adnkronos.it. Cel puţin aceasta este concluzia unui studiu spaniol, potrivit căruia un bărbat este suficient să zâmbească unei femei pentru a intra în graţiile acesteia şi pentru a o convinge să îi îndeplinească dorinţele. Cu ajutorul a trei experimente, cercetătorii au examinat modul în care zâmbetul unei femei influenţează modul în care este perceput de o femeie, precum şi modul în care zâmbetul modifică limbajul trupului. Chiar şi atunci când bărbatul era autoritar, dar zâmbea, femeile s-au supus. Iar acest lucru se întâmpla chiar şi atunci când bărbatul adăuga apoi o replică sexistă.
Potrivit studiului realizat de cercetătorii de la Universitatea din Granada, femeile devin mult supuse atunci când li se zâmbeşte. Cercetătorii au spus că femeile îşi schimbă astfel comportamentul datorită „căldurii“ transmise de bărbaţi prin zâmbet.
În opinia lui Patti Wood, expert în limbajul trupului, rezultatele sunt îngrijorătoare, mai ales că atunci când iau decizii, femeile se bazează pe limbajul trupului mai mult decât bărbaţii. „Dacă văd un zâmbet, interacţiunea devine prietenoasă. Este o situaţie delicată, dar, în acelaşi timp, arată cât de subtil intervine discriminarea sexuală într-o interacţiune. Chiar dacă există un dezacord între ceea ce se spune şi ceea ce arată corpul, femeile se vor uita la trup“, este de părere Wood. Aceasta recomandă femeilor să nu se lase manipulate atunci când li se zâmbeşte, mai ales când sunt la locul de muncă. „Înainte să răspundeţi, gândiţi dincolo de mesajele verbale. Dacă bărbaţii spun ceva sexist, iar voi zâmbiţi sau ezitaţi înseamnă că va scăpa. Mai ales dacă aveţi de-a face cu un bărbat care este conştient de puterea zâmbetului său“, a mai spus Wood.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS