24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDezastru la simularea pentru bac

Dezastru la simularea pentru bac

Rezultate îngrijorătoare în urma simulării examenelor naţionale la limba şi literatura română în Dolj. Cei mai slab pregătiţi se dovedesc liceenii. Din 5.367 de elevi care au susţinut testarea, 2.591 au obţinut note între 1 şi 4,99, ceea ce arată că doar 38,46% din elevi ar fi reuşit să promoveze examenul. În ceea ce priveşte elevii de clasa a VIII-a, aceştia au promovat testarea în proporţie de 69%.  

Dificultăţi de exprimare şi greşeli de ortografie

Lucrările au evidenţiat faptul că elevii au dificultăţi în susţinerea opiniei şi în valorificarea textului-suport, utilizează argumente insuficient de convingătoare şi  formulează judecăţi parţial relevante. De asemenea, s-a observat lipsa clarităţii şi a coerenţei ideilor, carenţe în registrul de comunicare, stil şi vocabular restrâns, monoton şi un număr mare de greşeli de ortografie şi de punctuaţie. Notele de la testare au scos la lumină discrepanţe între nivelul elevilor, consemnat în cataloage, şi cel de la un eventual examen.
Rezultatele acestei simulări au determinat impunerea unor măsuri speciale din partea conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, în vedere remedierii pregătirii elevilor.
„La unităţile de învăţământ care au înregistrat rezultate mediocre se impune organizarea unor evaluări periodice, în condiţii de examen. De asemenea, este nevoie de realizare şi implementarea unui program eficient de recapitulare a materiei, precum şi monitorizarea unităţilor de învăţământ prin inspecţii de specialitate“, a precizat inspectorul şcolar general adjunct, Nicuşor Cotescu. Elevii din judeţul Dolj vor fi supuşi unei noi simulări generale, care să le măsoare nivelul de pregătire, în  aprilie anul viitor, cu două luni înainte de susţinerea examenelor naţionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS