16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFacultăţile din Franţa curtează liceenii din Craiova

Facultăţile din Franţa curtează liceenii din Craiova

Elevii din Craiova cu performanţe şcolare sunt tot mai căutaţi de universităţile din Occident. Acestea îşi prezintă ofertele educaţionale chiar la unităţile de învăţământ. În aceste zile, în Craiova este prezentă prof. dr. Rose-Noelle Vannier, directorul adjunct al Şcolii Naţionale de Chimie din Lille (Ecole Nationale Superieure de Chimie), facultate care formează ingineri chimişti pentru diverse domenii de activitate. Ofertele educaţionale şi de cercetare sunt popularizate la două dintre liceele de prestigiu din Craiova. Prima vizită a avut loc ieri la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“. Liceenii au aflat principalele date despre istoricul facultăţii franceze şi condiţiile de admitere. „Ecole Nationale Superieure de Chimie are mai mult de 110 ani și a instruit peste 3.600 de absolvenți. Inițial, a fost creată să pregătească ingineri pentru dezvoltarea industrială din nordul Franței, dar, ulterior, şcoala s-a extins, diversificat, s-a deschis pe plan internațional. Chimia este implicată în toate sectoarele economiei şi joacă un rol important în societate în activităţile de tratare a apei, în dezvoltarea de noi materiale“, a precizat directorul facultăţii.

Oferte până pe 25 noiembrie

Ofertele educaţionale sunt prezentate astăzi şi elevilor de la Colegiul Naţional „Carol I“ din Craiova, începând cu ora 13.30. Elevii vor afla condiţiile de admitere, care se face pe bază de concurs, destul de dificil. Şcolile superioare franceze sunt instituţii de învăţământ superior, elitiste, deosebit de selective, accesibile numai pentru 6-7% dintre absolvenţii de liceu, fiind considerate în Franţa ca filiera şcolară „tradiţională“ şi „regală“ către o carieră de înalt nivel în domeniul ştiinţelor, ingineriei.
De stagii de pregătire şi schimburi de experienţă vor putea beneficia şi studenţii. Universitatea din Craiova va semna un parteneriat de colaborare pe 24 noiembrie, în cadrul simpozionului naţional „Contribuţii la creşterea calităţii învăţământului şi cercetării în domeniul Chimiei“.
Carmen Rusan

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS