21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConstantin Nicolescu, din nou şef la IPJ Dolj

Constantin Nicolescu, din nou şef la IPJ Dolj

Comisarul-şef Constantin Nicolescu a revenit de ieri la conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, după şase luni în care a ocupat funcţia de adjunct al şefului Inspectoratului General al Poliţiei Române.
Constantin Nicolescu a fost numit şef al IPJ Dolj pe 10 aprilie 2009, acesta preluând conducerea poliţiei doljene după pensionarea comisarului-şef Gheorghe Bică. Nicolescu venea la Craiova după ce ocupase timp de opt ani fotoliul de şef al poliţiştilor din Gorj, motivul invocat atunci de conducerea IGPR pentru mutarea lui fiind „optimizarea activităţii“ poliţiei doljene.
Această optimizare s-a făcut până în august 2010, când Nicolescu şi-a pierdut funcţia în urma rezultatelor proaste descoperite după o verificare a Corpului de Control al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI). În urma controlului făcut în „ograda“ IPJ Dolj, Consiliul Superior de Disciplină din cadrul IGPR a decis demiterea comisarului-şef Nicolescu din funcţia sa de conducere şi trecerea lui pe un post de execuţie. Mutarea de la vârful IPJ Dolj a fost făcută prin Ordinul nr. II/3610 din 13.08.2010 al MAI. Între timp, comisarul-şef Nicolescu a intrat în concediu, iar când s-a întors şi-a preluat noile atribuţii, cele de ofiţer la Compartimentul Prevenire din cadrul Serviciului cabinet. Pe 2 septembrie 2010, Nicolescu a făcut la Curtea de Apel Craiova o cerere prin care a solicitat suspendarea ordinului prin care a fost demis din funcţia de şef al IPJ Dolj. Cererea s-a judecat pe 17 septembrie 2010, zi în care instanţa a admis suspendarea ordinului.

Procesul cu Ministerul, pe rolul Curţii Supreme

După suspendarea Ordinului nr. II/3610 din 13.08.2010, pe 6 ianuarie 2011, comisarul-şef Constantin Nicolescu a fost reinstalat în funcţia de comandant al poliţiei doljene prin alt ordin al ministrului de interne, care s-a aplicat începând cu 17 septembrie 2010. Între timp, MAI a făcut recurs împotriva hotărârii privind suspendarea ordinului, însă, pe 26 ianuarie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a respins. Următorul pas făcut de şeful IPJ Dolj a fost cererea anulării ordinului MAI din august 2010, prin care a fost demis. Astfel, pe 10 octombrie 2010, Constantin Nicolescu a dat în judecată MAI şi a cerut anularea ordinului prin care a fost demis. De data aceasta, Nicolescu nu a mai avut câştig de cauză, pentru că, pe 2 aprilie 2012, Curtea de Apel Craiova a respins ca neîntemeiată acţiunea de anulare a Ordinului nr. II/3610 din 13.08.2010 formulată de Nicolescu. Hotărârea instanţei a fost atacată cu recurs de comisarul-şef, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie stabilind primul termen de judecată pe 13 februarie 2013.
Deşi în 2010 îl considera nepotrivit chiar şi pentru funcţia de şef al IPJ Dolj şi fusese dat în judecată de Nicolescu, în mai 2012, MAI a emis un ordin prin care l-a avansat pe comisarul-șef Constantin Nicolescu. Acesta a fost împuternicit să îndeplinească atribuțiile funcției de adjunct al şefului IGPR.
Acelaşi minister a comunicat ieri că, pe 20 noiembrie, „comisarului-șef de poliție Nicolescu Constantin i-a încetat împuternicirea în funcția de adjunct al inspectorului general al Inspectoratului General al Poliției Române. Cu aceeași dată, domnul Nicolescu Constantin a revenit în funcția de inspector-șef al Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS