14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBăsescu salută decizia CCR în cazul Diaconu

Băsescu salută decizia CCR în cazul Diaconu

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că salută decizia Curţii Constituţionale a României (CCR) de astăzi, precizând că aceasta pune justiţia deasupra intereselor politice şi că speră că şi Camera Deputaţilor va găsi soluţii până la terminarea mandatului pentru rezolvarea blocajelor puse în calea justiţiei.
„Salut decizia Curţii Constituţionale, care a pus justiţia deasupra deciziilor politice, fie ele şi ale Parlamentului. Poate se vor face progrese care să ne ajute în crearea aprecierii că România este stat de drept şi inclusiv politicienii înţeleg asta. Sper ca şi Camera Deputaţilor să găsească resurse ca înainte de terminarea mandatului să rezolve blocajele aşezate în faţa justiţiei la Camera Deputaţilor”, a spus Băsescu citat de realitatea.net.
Mircea Diaconu îşi pierde mandatul de senator, după ce Curtea Constituţională a admis, astăzi, sesizarea Consiliului Superior al Magistraturii privind punerea în executare de către Senat a hoătârii judecătoreşti referitoare la incompatibilitatea politicianului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS