11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞi în gară plouă, plouă...

Şi în gară plouă, plouă…

Eurogara Craiova are probleme la acoperiş, din cauza lucrărilor superficiale făcute de Cavi Imexco SRL Craiova

Lucrările pe care societatea craioveană Cavi Imexco SRL le-a efectuat la acoperişul Gării Craiova dau bătăi de cap companiei CFR. În urma ploilor din ultimele zile, sala de aşteptare din clădirea centrală a fost inundată. „Lucrările la eurogară au fost executate fără cap. Între clădirea gării şi cea a Regionalei CFR Craiova există o pantă de scurgere a apei care nu a fost corect realizată. Au lăsat lucrarea neterminată, iar apa şi zăpada stăteau aici ca într-o găleată. Normal că apa se infiltrează prin plafon, dacă nu are pe unde să se scurgă“, a declarat Popa Ingineru Gheorghe, directorul Sucursalei Centrul Regional de Exploatare, Întreţinere şi Reparaţii (CREIR) CF Craiova.
În noaptea de marţi spre miercuri, angajaţii au fost nevoiţi să acţioneze de urgenţă. „Nu mai puteam face faţă apei. Au adus oameni care s-au urcat pe acoperiş pentru a pune celofan şi lemne, apoi tablă. Noi am venit cu găleţi şi mopuri pentru a împiedica apa să inunde sala de aşteptare“, a spus o angajată a firmei Matei Da-Mi Impex SRL, care învârtea de zor un mop.
Reprezentanţii CFR susțin că în toată perioada garanţiei au solicitat firmei Cavi intervenţia pentru a termina lucrarea, însă fără nici un rezultat. „Lucrările au fost recepţionate în 2009, iar garanţia a fost de doi ani. Am făcut mai multe adrese, dar nu am primit nici un răspuns. În iarnă, s-a strâns zăpada aici şi am avut infiltraţii. Reprezentanţii unei farmacii au părăsit spaţiul comercial pe care îl închiriaseră în incinta gării, pentru că nu au vrut să rişte o inundaţie. Acum avem o firmă care efectuează lucrări, pune tablă pentru a reface panta de scurgere“, a mai declarat Popa Ingineru Gheorghe. Lucrările pentru transformarea staţiei CFR Craiova într-o eurogară s-au derulat în perioada 2005-2009, fiind finanţate printr-un împrumut de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Antreprenorul general a fost societatea germană HF Wiebe GmbH&Co. KG, dar lucrările au fost executate de subantreprenorul Cavi Imexco SRL Craiova, o societate care a pus multe probleme. Patronul firmei, Viorel Călin, a candidat în 2008 pentru un post de senator din partea PNL. În 2010, Călin a fost arestat, sub acuzaţia că a prejudiciat statul cu peste 2,7 milioane de lei, prin înregistrarea fictivă a unor lucrări pe care le-ar fi efectuat în perioada 2005-2009 în Piaţa Gării. În aprilie 2012, patronul Cavi a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare de Tribunalul Dolj, apelul făcut de acesta judecându-se şi acum la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS