14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAsociaţie de locatari, prinsă la furat

Asociaţie de locatari, prinsă la furat

Proprietarii a sute de apartamente din cadrul Asociaţiei de locatari nr. 24 Craioviţa Nouă din Craiova au fost depistaţi că furau de luni bune apă potabilă  din sistemul public al oraşului

Sute de apartamente din Craiova, cartierul Craioviţa Nouă, au fost depistate furând apă din sistemul centralizat al oraşului. Proprietarii apartamentelor din blocurile 66 E, 66 D1, 66C, 68 D2 scările 1, 2, 3, 4, 66F, 91 A5, 99A4 şi 66D au fost debranşaţi în vara acestui an de la sistemul de furnizare a apei potabile al oraşului, din cauza datoriilor. Oamenii susțin că sunt la zi cu plata facturilor, dar administratorul nu a mai virat banii către furnizor de 12 ani, prin urmare Compania de Apă Oltenia a luat decizia să-i lase fără apă pe rău-platnici. Numai că aceştia nu au luat în seamă decizia furnizorului, nici nu s-au grăbit să-şi plătească datoriile, în schimb s-au rebranşat ilegal şi timp de luni bune au consumat mii de metri cubi de apă.
„Asociaţia în cauză a fost debranşată în vara acestui an din cauza neplăţii facturilor către noi. Nici după ce au fost debranşaţi, reprezentanţii acestora, respectiv asociaţia, nu au venit să-şi plătească restanţele, nici să încheie un acord de reeşalonare a debitelor. Ni s-a părut curios ca o întreagă asociaţie să rămână în această situaţie câteva luni şi am făcut zilele trecute o verificare. Am găsit aceste blocuri rebranşate. În plus, lucrătorilor noştri nu li s-a permis accesul în subsol, pentru a verifica branşamentul şi contoarele. Prin urmare, ieri, 12.11.2012, cu spijinul Poliţiei Locale, am reverificat aceste locaţii şi am deschis subsolurile blocurilor. S-a constatat că proprietarii blocurilor 66 E, 66 F, 68B2 scara 2 au fost branşați ilegal de către persoane neautorizate. Aici, lucrătorii Companiei au sistat furnizarea apei potabile. În aceeaşi situaţie sunt blocurile 91 A5 şi 99 A4. În schimb, la blocurile 66D1 şi 68B2 scara 1 nu ni s-a permis accesul la subsol, unde sunt amplasate racordurile şi aparatele de măsură. În momentul acesta, calculăm prejudiciul produs şi  vom face plângere penală împotriva respectivei asociaţii“, a precizat reprezentantul Companiei, Mihaela Chiriţescu.

Locatarii trec pe branşament individual

Locatarii nu scot nici un cuvânt despre cele întâmplate în asociaţia lor. Oamenii susţin că le este foarte greu să stea fără apă rece, astfel că unii dintre ei au ales să îşi facă branşament individual. „Nu ştiu ce este în asociaţia noastră. Oamenii nu au bani să plătească. Acum nu avem apă rece, toate blocurile sunt debranşate. Cum ne descurcăm? De la asociaţie vine şi ne ia banii şi spun că plătesc furnizorii, dar cine ştie… Eu îmi fac branşament individual ca să nu mai am probleme“, a spus o locatară din blocul 66C, arondat Asociaţiei nr. 24 Craioviţa Nouă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS