20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024

Planeta lui Superman

Krypton, planeta natală a personajului Superman, există şi a fost identificată chiar de oamenii de ştiinţă.  Influentul astrofizician Neil deGrasse Tyson, care a fost angajat special de compania DC Comics, este sigur că a „localizat“ planeta celebrului personaj de benzi desenate.
Planeta fictivă Krypton s-ar află pe orbita stelei pitice LHS 2520. În opinia lui Tyson, care este directorul Hayden Planetarium din cadrul Muzeului American de Istorie Naturală din New York, acea stea se află la o distanţă de 27,1 ani-lumină de Terra, în partea sudică a constelaţiei Corvus. În plus, din câte se pare, această stea este mai rece şi mai mică decât Soarele nostru. „Acesta este un moment major pentru miturile cu Superman, care îi oferă acestui supererou un loc în Univers“, este de părere Dan DiDio, editorul diviziei DC Entertainment.
„Să îl avem pe Neil deGrasse Tyson în cartea noastră reprezintă un lucru, dar, aplicând ştiinţa din lumea reală în această poveste, a schimbat pentru totdeauna locul lui Superman în istorie. Fanii lui vor putea de acum înainte să privească cerul pe timpul nopţii şi să spună: «Acolo s-a născut Superman»“, a adăugat el. Detaliile despre „descoperirea“ specialistului american vor apărea într-o nouă revistă din seria „Superman“, intitulată „Star Light, Star Bright“, care va apărea în curând în America de Nord. Profesorul Neil deGrasse Tyson va apărea şi el în acea revistă de benzi desenate, în care va avea rolul unui personaj care îl ajută pe Superman în aventurile sale. De altfel, profesorul Neil deGrasse Tyson are deja o anumită experienţă în ceea ce priveşte aplicarea ştiinţei în industria de divertisment. El l-a determinat pe celebrul regizor James Cameron să modifice secvenţele care prezentau cerul pe timpul nopţii din filmul „Titanic“, din cauza unor inadvertenţe ştiinţifice. Cameron a fost atât de „ascultător“, încât corecţiile realizate pot fi văzute în noua versiune 3D a filmului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS