17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlt: Evaziune fiscală cu combustibil

Olt: Evaziune fiscală cu combustibil

Două persoane sunt suspectate că au comercializat, în mod fictiv, la diferite societăţi, din judeţ şi din ţară, combustibil lichid greu, activităţi care nu au fost înregistrate în evidenţa contabilă, creând, astfel, un prejudiciu de aproximativ 960.000 de lei, conform unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

În trimestrul al III-lea 2009, N. A., de 24 de ani, din municipiul Slatina, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu profil de produse petroliere, din oraşul Drăgăneşti Olt, a aprovizionat cantitatea de 1.577.860 kg. combustibil lichid greu, de la o societate comercială din Bulgaria, în valoare de 3.831.933,13 de lei, în baza a 63 de facturi fiscale.
În documente, cantitatea de combustibil figurează, în mod fictiv, comercializată către trei societăţi comerciale, din judeţul Olt, care au efectuat plata mărfurilor în avans, pe bază de ordine de plată.
În realitate, marfa a fost livrată fără documente justificative de provenienţă către alţi beneficiari şi, pentru a îngreuna verificările organelor fiscale, firma în cauză a fost cesionată către P. I., de 24 de ani, din comuna Coteana, judeţul Olt.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de 952.261 de lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA.
Împotriva învinuiţilor N.A. şi P.I. s-a luat miercuri, 7 noiembrie, măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de azi, să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de „evaziune fiscală”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS