22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe deblochează posturi în învăţământ

Se deblochează posturi în învăţământ

Ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat la sfârşitul săptămânii trecute că posturile din unităţile de învăţământ ar putea fi deblocate în cel mult două săptămâni.
„Nu cred că vom reuşi să deblocăm toate posturile care ni se solicită, dar cred că măcar pe cele esenţiale vom putea să le deblocăm. Vor fi prioritare posturile unice, cum sunt cele de fochist, şi cele de îngrijitoare de la grădiniţe“, a spus Andronescu.
Deblocarea posturilor din învăţământ a fost solicitată în mai multe rânduri şi de către federaţiile sindicale din domeniu, care arătau că şcolile şi grădiniţele funcţionează în acest moment în regim de avarie din cauza lipsei de personal.
Pe de altă parte, Andronescu a spus că elevii nu pot înregistra un progres şcolar fără participarea părinţilor şi i-a îndemnat pe aceştia să menţină în permanenţă legătura cu profesorii. „Mi-aş dori ca dialogul şcolii să fie un dialog permanent şi deschis, între părinţi şi profesori, pentru că poate profesorii nu întotdeauna reuşesc să-i cunoască atât de bine pe copii, şi e foarte important să-l cunoşti pe cel căruia îi transmiţi cunoaştere în procesul de educaţie şi, sigur, poate nici părinţii nu ştiu exact în ansamblul său comportamentul copilului. Poate acasă se comportă într-un fel, la şcoală altfel, şi de aceea conlucrarea între cele două categorii importante pentru şcoală, părinţii şi profesorii, este necesară“, a spus Andronescu
Totodată, Andronescu a declarat că nu este de acord cu aplicarea unor măsuri coer­citive părinţilor care nu vin la şcoală pentru a se interesa de situaţia copiilor lor.
„Eu cred că este deopotrivă rolul şcolii să găsească calea de a-i aduce pe părinţi la şcoală. Nu se poate să nu fie sensibil părintele faţă de copilul lui, dar, dacă el nu reuşeşte niciodată să simtă că şcoala vrea să-l aducă la şcoală, poate de aceea nici nu vine. Deci, eu nu prea îi aplaud pe directorii care spun că părinţii nu vin la şcoală. Îi rog să se gândească, sunt pedagogi în primul rând, să găsească acele soluţii particulare pe fiecare şcoală, pentru că nu putem să punem semnul identic între şcolile noastre“, a spus ministrul educaţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS