Acasă Actualitate Biblioteci ale Culturii Române, organizate în Institutele Culturale Române din străinătate

Biblioteci ale Culturii Române, organizate în Institutele Culturale Române din străinătate

Institutul Cultural Român (ICR) a anunţat demararea acţiunilor privind organizarea Bibliotecii Culturii Române în cadrul filialelor sale din străinătate şi cooperarea cu editurile, informează agerpres.ro.
„Aşa cum s-a prevăzut în documentul Programele Institutului Cultural Român 2012-2013 (nr. 15747/16.10.2012), fiecare Institut Cultural Român din exterior îşi organizează, dotează şi administrează Biblioteca Culturii Române”, precizează Serviciul Presă al ICR.
Biblioteca, înzestrată cu echipamentul electronic necesar, va cuprinde cărţi şi materiale documentare ilustrative şi documente în ceea ce priveşte cultura română, editate în limba română, în limbi de circulaţie internaţională şi în limba ţării respective.
Centrala ICR, prin direcţiile generale şi serviciile responsabile, asigură livrarea de cărţi tipărite de editurile din ţară către institutele culturale din diferite ţări.
Direcţia Generală a Reprezentanţelor în Străinătate va încheia acorduri de parteneriat cu asociaţiile profesionale ale editorilor, precum şi cu editurile din ţară, având la bază o strategie pe termen lung de colaborare pe mai multe direcţii.
Acestea vizează concertarea unor eforturi de editare, difuzare, promovare a unor producţii editoriale reprezentative pentru cultura română, în limba română şi în limbi de circulaţie internaţională şi stabilirea de parteneriate cu asociaţiile profesionale ale editorilor, cu editurile din capitală şi din provincie în vederea unei politici judicioase de comenzi şi achiziţii, de donaţii de carte destinate institutelor culturale româneşti din străinătate.
Totodată, o atenţie specială va fi acordată completării fondului de publicaţii cu profil academic-universitar în limba română şi în limbi de circulaţie internaţională al bibliotecilor funcţionând în cadrul institutelor culturale româneşti din străinătate.

Exit mobile version