21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAustriacul desemnat director general la TAROM a renunţat la post

Austriacul desemnat director general la TAROM a renunţat la post

Heinrich Vystoupil, austriacul desemnat în urmă cu o săptămână să preia funcţia de director general executiv al companiei TAROM, ar fi renunţat la post, pretenţiile salariale ale acestuia fiind considerate exagerate de membrii Consiliului de Administraţie (CA) al companiei. Declaraţia a fostă făcută astăzi de reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor pentru Agerpres.ro. Conform sursei citate, membrii noului CA au anunţat că nu pot satisface pretenţiile salariale şi organizaţionale ale noului director în cursul discuţiilor pentru semnarea contractului de mandat al acestuia, iar Vystoupil a preferat să renunţe la post.

Potrivit procedurii, compania care a recrutat membrii CA, între care şi Heinrich Vystoupil, va trebui ca din lista scurtă a celor selectaţi pentru a face parte din conducerea companiei să aleagă o nouă persoană care să fie numită în locul directorului demisionar. După o nouă nominalizare, urmează o nouă Adunare Generală a Acţionarilor care să valideze noul membru al Consiliului de Administraţie, iar Consiliul va trebui ulterior să aleagă un nou director executiv dintre membrii săi.

Heinrich Vystoupil, fost manager pentru România al Austrian Airlines, a fost ales director general executiv al companiei TAROM în data de 17 octombrie. Acesta urma să semneze contractul de mandat, iar membrii Consiliului de Administraţie au decis în şedinţa de miercuri ca Sorin Georgescu, actualul director, să îndeplinească atribuţiile de director general până la semnarea contractului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS