12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFurnizorii de utilităţi bagă pichamărul în asfaltul primăriei

Furnizorii de utilităţi bagă pichamărul în asfaltul primăriei

Nu trece o lună, două după ce s-a turnat asfalt proaspăt şi furnizorii de utilităţi din Craiova sparg câte o stradă, pe motiv că este urgenţă. Dacă nu sunt furnizorii de utilități, sunt chiar constructorii, care ori au făcut lucrarea de mântuială, ori au mai uitat ceva… Şi uite aşa, strada Fulger, strada Brazda lui Novac şi bulevardul Olteniei din Craiova, după ce au fost asfaltate ca-n palmă, sunt ciuruite de pichamere.
Reabilitarea străzii Fulger, care a scos de la bugetul local 2,8 milioane de lei, a demarat la începutul acestui an, iar acum au apărut probleme. Constructorul a ajuns la concluzia că nu a turnat asfaltul bine și nu a lăsat pantă de scurgere a apei către rigolele de canalizare. Şi-a dat seama de acest lucru la câteva luni de la „inaugurare“ şi, prin urmare, s-a apucat de spart strada. Nici Compania de Apă Oltenia (CAO) nu s-a lăsat mai prejos şi, cum a depistat o „mică“ avarie chiar în mijlocul carosabilului, angajaţii au însemnat locul, iar în zilele următoare trec la treabă, adică la spart strada. Localnicii sunt însă nedumeriţi. „Atunci când au decopertat asfaltul au descoperit o spărtură la reţeaua de apă, iar când au venit cei de la CAO au ridicat din umeri şi au zis să toarne peste, fără să intervină, iar acum iese apa din asfalt“, a spus Mihai Negrilă, locuitor pe strada Fulger.
În aşteptarea angajaţilor CAO, care urmează să spargă asfaltul şi să remedieze avaria, apa s-a infiltrat prin bitum şi bălteşte pe stradă.

„Cine plăteşte străzile asfaltate de nici două luni?“

Unii furnizori de utilităţi din Craiova au făcut intervenții de mântuială și pe alte străzi. „Cu o lună în urmă, lucrătorii CAO au «reparat» (punând un dop de lemn) o conductă care alimentează cu apă rece blocurile din zonă. Astuparea acelei gropi s-a efectuat de mântuială, iar bitumul folosit s-a lăsat din cauza compactării necorespunzătoare. Dacă groapa nu este astupată la timp, pot apărea disfuncţionalităţi majore în ceea ce priveşte circulaţia pe strada noastră. Groapa respectivă se află între blocurile 37B și 39 pe strada Brazda lui Novac“, a spus Iulian, locatar din cartierul Brazda lui Novac.
De furia pichamerelor nu au scăpat nici lucrările de reabilitare făcute cu fonduri europene, aşa cum este bulevardul Olteniei din Craioviţa Nouă, care, la nici două luni de la asfaltare, a fost peticit din cauza unei avarii. „Cine plăteşte străzile asfaltate de nici două luni, aşa cum este cazul bulevardului Olteniei, zona Orizont?“, se întreabă craiovenii.
Primăria tace mâlc și nu se oboseşte să dea socoteală cetăţeanului de rând. „Referitor la refacerea necorespunzătoare a zonei afectate de lucrările de remediere a avariei produse la conducta ce alimentează blocurile 37B și 39 Brazda lui Novac vă comunicăm că s-a dispus verificarea și remedierea de urgenţă.
Referitor la strada Fulger, în dreptul nr. 113 a fost depistată o avarie la rețeaua publică de alimentare cu apă în carosabil, urmând a se interveni pe 24 octombrie.
În acest sens a fost informată Primăria Municipiului Craiova“, a precizat reprezentanta CAO, Mihaela Chiriţescu.

Pentru un petic asfaltează toată strada

Primăria pregăteşte un proiect de hotărâre de consiliu local prin care să modifice regulamentul referitor la intervenţii. Atunci când începe asfaltarea unei străzi, toţi furnizorii de utilităţi şi persoanele fizice din zonă vor fi anunţați pentru a face reparaţiile necesare înainte de turnarea asfaltulului. Primăria va încheia cu aceştia o minută. Orice intervenție asupra străzii după asfaltare, chiar dacă este urgență, îl va obliga pe cel care intervine să asfalteze toată strada, nu numai locul unde a intervenit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS