10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: 325 cazuri de pneumopatii acute în ultima săptămână

Dolj: 325 cazuri de pneumopatii acute în ultima săptămână

Direcţia de Sănătate Publică Dolj a anunţat că în ultima săptămână s-au înregistrat în judeţ 1145 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) şi 325 de cazuri de pneumopatii acute. Din fericre nu s-a înregistrat nici un caz de gripă. 
Numărul total al cazurilor de viroze respiratorii înregistrat în această săptămână (1470) este mai mare decât cel de săptămâna trecută(1032),dar mai mic decât cel înregistrat în aceiaşi perioadă a anului trecut (1792).
Deoarece morbiditatea înregistrată se află in intervalul aşteptat si nu există dovada circulaţiei de virusuri gripale în populaţie, caracterizăm săptămâna prin lipsă de activitate gripală.
Pentru prevenirea infecţiilor căilor respiratorii, DSP Dolj recomandă populaţiei respectarea următoarelor măsuri privind optimizarea regimului de viaţă şi activitate prin:
– alimentaţie corespunzătoare (în special fructe şi legume),
-evitarea expunerii la frig,
– purtarea de îmbrăcaminte si încalţăminte adecvată temperaturii din mediul ambiant,
– exerciţii fizice moderate, evitarea surmenajului fizic si intelectual,
– odihnă nocturnă suficienta,
– evitarea fumatului, consumului de alcool si exceselor de produse cofeinizate (cafea, băuturi carbogazoase tip cola);
-spălarea frecventa a mâinilor, cu apă şi săpun, în special în situaţii de participare la activităţii publice (locul de muncă, scoală, unităţi de alimentaţie publică);
-în caz de strănut folosirea batistelor, din hârtie, de unică folosinţă care previn răspândirea picăturilor potenţial infectate în mediul ambiant, iar după folosire batistele trebuie depuse la coşul de gunoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS