11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProcurorul PÎCCJ Dumitru Cismaru, sancţionat disciplinar de CSM

Procurorul PÎCCJ Dumitru Cismaru, sancţionat disciplinar de CSM

Procurorul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) Dumitru Cismaru a fost sancţionat disciplinar de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, deoarece „a refuzat nejustificat” să îndeplinească o îndatorire de serviciu, informează agerpres.ro, citând un comunicat al CSM remis azi. „În şedinţa din ziua de 10 octombrie 2012, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis în parte acţiunea disciplinară formulată de Comisia de disciplină pentru procurori împotriva domnului procuror Cismaru Dumitru din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a aplicat domnului procuror Cismaru Dumitru sancţiunea disciplinară prevăzută de dispoziţiile art. 100 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor”, se arată în comunicat.
Hotărârea pronunţată de Secţia pentru procurori poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Plenul CSM a decis, pe 7 februarie, revocarea procurorului Dumitru Cismaru din funcţia de inspector al Inspecţiei Judiciare a CSM, ca urmare a faptului că acesta s-a solidarizat cu procurorul protestatar de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, Florin Roman, magistrat pe care ar fi trebuit sa îl ancheteze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS