12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLui Năstase i se pregăteşte eliberarea

Lui Năstase i se pregăteşte eliberarea

Pedepsele cu închisoarea de până la şase ani inclusiv, precum şi pedepsele cu amendă, aplicate de instanţă, ar putea fi graţiate în întregime, în timp ce infracţiunile pedepsite cu privarea de libertate până la patru ani inclusiv sau amendă ar putea fi amnistiate, conform unui proiect depus la Camera Deputaţilor.
Aceste prevederi sunt cuprinse în proiectul de lege intitulat „Lege pentru amnistierea unor infracţiuni şi graţierea unor pedepse“, iniţiat de deputatul PSD Mădălin Voicu şi de preşedintele Comisiei pentru drepturile omului, Nicolae Păun.
Mădălin Voicu a declarat pentru România TV că şi Adrian Năstase (foto) s-ar încadra printre beneficiarii acestui proiect de lege.
„Acest proiect nu e făcut pentru Adrian Năstase“, a susţinunt însă el, precizând că nu se lasă intimidat de eventuale acuzaţii în acest sens: „Nu mai pot, mă ia cu transpiraţie şi cad jos din picioare, ce să zic“.
Iniţiativa legislativă a celor doi deputaţi prevede totodată şi graţierea minorilor trimişi într-o şcoală specială de muncă şi reeducare.
De asemenea, proiectul legislativ prevede graţierea cu o treime a pedepselor cu închisoarea între şase şi opt ani inclusiv, graţierea cu o cincime a pedepselor cu închisoarea între opt şi zece ani inclusiv.
Proiectul de lege prevede că de la aceste graţieri şi amnistieri sunt excluşi cei recidivişti prin condamnări anterioare sau condamnaţi pentru infracţiuni săvârşite în stare de recidivă.
Cei care au săvârşit infracţiuni contra siguranţei statului, infracţiuni de omor, vătămare corporală gravă, loviri sau lovituri cauzatoare de moarte, lipsire de libertate în mod ilegal, viol, act sexual cu un minor, perversiune sexuală, incest, tâlhărie, înşelăciune, delapidare, ultraj, tortură, evadare, falsificarea de monede, trafic de stupefiante, proxenetism nu beneficiază de prevederile acestui proiect de lege.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS