11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCancerul ucide în sud

Cancerul ucide în sud

Peste 1.000 de cazuri de cancer sunt diagnosticate în Italia, în fiecare zi. Potrivit unui studiu realizat de Asociaţia Italiană de Oncologie, ale cărui rezultate au fost prezentate pe site-ul galileonet.it, s-a constatat o frecvenţă mai mare a îmbolnăvirilor în zona de sud a ţării, din cauza nivelului mai scăzut de trai, dar şi a stilului de viaţă mai puţin sănătos. „Există diferenţe semnificative de vindecare între regiunile din nord şi din sud, în defavoarea celor din urmă, din cauza stilului de viaţă nesănătos, dar şi din cauza expunerii la mai mulţi factori cancerigeni“, a spus cercetătorul Stefano Ferretti, unul dintre cei care au participat la realizarea studiului.
Pe fondul unei creşteri a numărului persoanelor care reuşesc să se vindece după ce li s-au descoperit diverse tipuri de tumori, în sud procentul celor care reuşesc să scape de cancer este în continuare cu 30% mai mic decât în nord. În Italia, se estimează că, până la sfârşitul anului 2012, numărul persoanelor depistate cu cancer va fi de 364.000, cu 4.000 mai mult decât anul trecut, la o populaţie de 57 de milioane de locuitori.
De la începutul anului, primul loc îl reprezintă tumorile la colon, în număr de circa 50.000, urmate de cancerul la sân (46.000). Pe locurile următoare se situează tumorile la plămâni (38.000) şi prostată (36.000). Practic, în Italia, cancerul reprezintă a doua cauză a mortalităţii, după bolile cardiovasculare, 175.000 de persoane decedând în 2012 din această cauză. Cel mai mare ucigaş în rândul bărbaţilor este cancerul la plămâni (27% dintre decese), iar în rândul femeilor este cancerul la sân (16%). Legat de cancerul la sân, există şi veşti bune, pentru că, în ultimii 15 ani, a crescut cu 50% numărul femeilor care au supravieţuit, graţie îmbunătăţirii tehnicilor medicale, dar mai ales a creşterii nivelului de informare în legătură cu această maladie şi detectare a ei într-o fază incipientă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS