6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate12 incendii şi alte situaţii de urgenţă pentru pompierii mehedinţeni

12 incendii şi alte situaţii de urgenţă pentru pompierii mehedinţeni

Echipajele I.S.U. Mehedinţi au intervenit, în acest week-end, în zona de competenţă, pentru stingerea a 12 incendii, 7 dintre acestea izbucnite la vegetaţie uscată, 4 izbucnite la gospodăriile cetăţeneşti şi unul la subsolul unui bloc de locuit.
Cele 7 incendii de vegetaţie uscată s-au manifestat pe raza localităţilor Dr. Tr. Severin, Vânju Mare, Comanda, Tâmna, Dubova şi Hinova, unde au cuprins 68 ha vegetaţie uscată, 2 ha litieră din pădure de foioase şi 1000 mp cultură de viţă-de -vie. Cauzele producerii acestor incendii au fost atât focul folosit în spaţii deschise, cât şi crearea din culpă a condiţiilor de generare a incendiilor. Sâmbătă, în localitatea Faţa Cremenii, un incendiu a izbucnit la un depozit de furaje din cauza folosirii intenţionate a focului pentru a genera incendiul, care a cuprins 10 tone furaje. Tot sâmbătă, în satul Albuleşti, comuna Dumbrava, un incendiu a izbucnit la un adăpost de animale. Din cauza depozitării jarului sau cenuşii în apropierea materialelor combustibile, în incendiu au ars 4 păsări şi 10 mp din adăpostul de animale. Duminică, în comuna Şovarna, un incendiu a izbucnit la o anexă gospodărească, tot din cauza depozitării jarului sau cenuşii în apropierea materialelor combustibile. Pompierii au intervenit timp de aproape 4 ore pentru stingerea incendiului care cuprinsese 200 mp dintr-un şopron, cca. 2 tone fân şi 2 mc lemne de foc.
Dumincă, la ora 12.27, un alt incendiu a izbucnit la subsolul unui bloc din municipiul Dr. Tr. Severin, cu degajare mare de fum. Pentru stingerea incendiului şi evacuarea fumului, s-au deplasat 4 autospeciale cu apă şi spumă şi o autospecială F.G.I., o ambulanţă SMURD şi 21 pompieri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dr. Tr. Severin. După efectuarea recunoaşterii, s-a constatat că incendiul se manifesta în subsolul blocului, unde se aflau depozitate, de către locatari, diferite materiale combustibile (anvelope, lăzi plastic, material lemnos şi materiale textile), cu degajare mare de fum în subsol şi pe casa scării. Au fost verificate apartamentele, însă nu a a fost nevoie de evacuarea locatarilor, deoarece aceştia se autoevacuaseră. La faţa locului s-a deplasat şi gupa operativă a inspectoratului care a preluat conducerea intervenţiei. Au ars materiale combustibile depozitate în boxele de la subsolul blocului şi izolaţia conductelor de alimentare cu apă. Nu s-au înregistrat victime. Cauza probabilă a incendiului a fost scurtcircuitul electric produs la un cablu electric cu izolaţia deteriorată. Incendiul a fost lichidat la ora 15.00.
Luni, la ora 00.28, Detaşamentul de Pompieri Drobeta a intervenit cu un echipaj şi 2 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, în localitatea Oprăneşti, com. Husnicioara, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje. Au cca. 1,5 tone plante furajere, fiind salvate alte 8 tone de furaje. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost fumatul în locuri nepermise.
Echipajele de pompieri au acţionat şi pentru asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, cu ocazia desfăşurării Festivalului „Viei şi Vinului”, în oraşul Vânju Mare, pentru evacuarea unei reptile (şarpe, cca. 120 cm lungime) din gospodăria unui cetăţean, în localitatea Şimian, dar şi pentru deblocarea uşii unui apartament, în interiorul căruia exista suspiciunea existenţei unei persoane bolnave, în municipiul Drobeta Turnu Severin, Al. Nuferilor. Pompierii au pătruns în apartament pe fereastră, însă, nu s-a găsit nicio persoană. Serviciul SMURD din cadrul I.S.U. „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a intervenit la 27 urgenţe medicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS