Românii au cheltuit anul trecut cel mai puțin din UE pe asigurări

Autori


Românii au cheltuit anul trecut pe asigurări în medie câte 97 de euro, cel mai puțin din Uniunea Europeană, fiind în urma bulgarilor, care au dat pe asigurări 110 euro, a declarat Bogdan Andriescu, președintele UNSICAR, citat de NewsIn.

În Elveția, cheltuielile cu asigurările ale unei persoane au fost anul trecut de 5.124 de euro, de 52 de ori mai mult ca în România.

De asemenea, Bogdan Andriescu a spus că ponderea asigurărilor auto (CASCO și RCA) se menține la aoroximariv 50% din totalul pieței de asigurări, în timp ce în alte țări din UE această pondere este mult mai scăzută, iar acest aspect arată un semn de civilizație al statelor respective.


El a declarat că în prima parte a acestui an s-a înregistrat o creștere a pieței asigurărilor de 2,7% față de aceeași perioadă a anului trecut, iar ceea ce s-a vândut în străinătate a fost 5,8% din totalul pieței, astfel că pe plan intern piața a fost sub nivelul din aceeași perioadă a anului anterior.

UNSICAR a luat ființă în septembrie 2000, la inițiativa unui grup de 12 societăți de intermediere și consultanță în asigurări, ca organizație non profit, neguvernamentală și apolitică, având personalitate juridică.


Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de duminică, 30 septembrie 2012

Top