Kelemen Hunor: UDMR susține introducerea limbii maghiare în Constituție

Autori


Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus declarat că reprezentarea maghiarilor în Parlament este importantă, deoarece ”2013 este anul marilor decizii”, iar ei vor susține schimbarea expresiei de „stat național” și vor insista pentru introducerea limbii maghiare în Constituție.

”În 2013, în România va avea loc o reformă a Constituției. UDMR va avea un cuvânt hotărât în crearea noi constituții: expresia stat național trebuie schimbată, trebuie introdusă în constituție noțiunea de limbă națională, în definitiv acest lucru există de fapt în Ținutul Secuiesc; trebuie pusă pe noi baze funcționarea Parlamentului și relațiile acestuia cu guvernul”, a mai spus Kelemen Hunor, citat de NewsIn.Comenteaza acum

Alte stiri

28 iunie 2018

Trei proiectile explozive, găsite în Olt Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt a executat în seara zilei de joi, 28 iunie, o misiune pentru asanarea teritoriului de muniția rămasă neexplodată în urma celor două conflagrații mondiale. Un cetățean din comuna Valea Mare, sat Bârcă, a anunțat că pe timpul unor săpături a găsit trei elemente de muniție. Specialiștii pirotehnicieni au identificat, transportat și depozitat, în vederea distrugerii, trei proiectile explozive, calibrul 50 de milimetri. Elementele de muniție provin, cel mai probabil, din Al Doilea Război Mondial, erau trase prin gura de foc și neexplodate, reprezentând un real pericol. Reamintim cetățenilor că la descoperirea muniției rămase neexplodate, au obligația să informeze serviciile de urgență profesioniste sau poliția, prin apelarea numărului de urgență 112. După descoperire și anunțare, populația trebuie să adopte un mod specific de comportare față de munițiile neexplodate, fiind INTERZISE: atingerea cu mâna sau cu alte obiecte; ridicarea, transportul și introducerea acestora în diferite încăperi sau locuințe; comercializarea acestora prin agenții de colectare a deșeurilor feroase și neferoase; introducerea munițiilor în foc; topirea elementelor metalice ale munițiilor; folosirea munițiilor pentru improvizarea diferitelor unelte, utilizarea pionerilor și explozivilor provenite din muniții, în scopuri artizanale; demontarea de la muniții a focoaselor sau a altor elemente componente.

Sumarul ediției de duminică, 30 septembrie 2012

Top