IGPR: 109 persoane semnalate în Sistemul Informatic Schengen au fost găsite în ultima săptămână

Autori


Peste 100 de persoane semnalate în Sistemul Informatic Schengen (SIS), printre care 32 cu mandat european de arestare, au fost găsite în ultima săptămână de poliţiştii români şi partenerii străini, în urma cooperării prin Biroul SIRENE din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), informează Mediafax.

În perioada 22-28 septembrie, au fost identificate astfel 109 de persoane şi 53 de autovehicule. Pe teritoriul României au fost găsite 82 de persoane care fac obiectul unor semnalări în SIS.

Poliţiştii au pus în aplicare 18 mandate europene de arestare şi au depistat trei persoane dispărute şi 35 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară.


În acelaşi interval, tot pe teritoriul României, au fost identificate 44 autoturisme căutate pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cursul procedurilor penale de către autorităţi din state membre Schengen.

De asemenea, autorităţile străine au identificat pe teritoriul lor 27 de persoane urmărite de Poliţia Română, dintre care 14 în baza unui mandat european de arestare. Tot în statele Schengen au fost găsite nouă autovehicule semnalate de România în vederea indisponibilizării.


Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de duminică, 30 septembrie 2012

Top