Acasă Actualitate Cehia: Şeful serviciului de protecţie a demisionat, după agresiunea împotriva preşedintelui

Cehia: Şeful serviciului de protecţie a demisionat, după agresiunea împotriva preşedintelui

Jiri Sklenka, şeful serviciului de protecţie a preşedintelui ceh Vaclav Klaus, agresat vineri de un bărbat cu un pistol cu aer comprimat, a anunţat aseară că demisionează din această funcţie ca urmare a incidentului, informează Agerpres.

„Nu eram de faţă la Chrastava, dar îmi asum responsabilitatea, după ce am vizionat înregistrarea video a incidentului”, a declarat Sklenka, citat de agenţia CTK.
Şeful statului ceh era pe cale de a inaugura, vineri după-amiază, un pod, atunci când un tânăr a tras asupra lui de şapte ori, din apropiere, cu gloanţe din plastic, folosind un pistol cu aer comprimat greu de deosebit de o armă adevărată.
Rănit la cotul drept, Klaus a primit îngrijiri în cursul serii la spitalul militar din Praga. Mass-media au arătat imagini cu preşedintele ţării a cărui cămaşă albă avea câteva pete de sânge.
Presa cehă a fost unanimă sâmbătă în a condamna cu severitate lipsa totală de reacţie a gărzii din apropierea şefului statului. Ea nu a intervenit şi l-a lăsat pe agresor să părăsească liniştit locul incidentului.
„Nu aţi fost buni de nimic”, a declarat preşedintele la adresa serviciului său de protecţie.

Exit mobile version