11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProducătorul filmului antiislam, arestat la Los Angeles

Producătorul filmului antiislam, arestat la Los Angeles

Nakoula, producătorul presupus al filmului islamofob „Inocenţa musulmanilor” Nakoula Basseley Nakoula a fost arestat joi la Los Angeles pentru încălcarea condiţiilor eliberării sale condiţionate, conform biroului procurorului.
Nakoula a fost arestat fără posibilitatea eliberării pe cauţiune pentru încălcarea regulilor eliberării condiţionate care a urmat condamnării sale la 21 de luni de închisoare pentru fraudă bancară, conform Mediafax.
Nakoula, de 55 de ani, condamnat în 2009 pentru fraudă bancară „se află în arest şi trebuie să apară în faţa unei instanţe federale din centrul Los Angeles”, a declarat pentru AFP Thom Mrozek, din cadrul biroului procurorului.
Cineastul a fost deja reţinut de poliţie pentru scurt timp la 15 septembrie. Apoi, acesta s-a ascuns şi nu a mai fost văzut. Poliţia i-a ajutat familia să i se alăture două zile mai târziu.
Filmul, care îl ilustrează pe profetul Mahomed ca pe un criminal cu practici deviante, a ofensat numeroşi musulmani şi a declanşat un val de proteste antiamericane în Orientul Mijlociu care s-au soldat cu peste 30 de morţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS