21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConcedieri colective în TVR: 872 de angajaţi vor fi disponibilizaţi

Concedieri colective în TVR: 872 de angajaţi vor fi disponibilizaţi

Preşedintele general al Societăţii Române de Televiziune (SRTV), Claudiu Săftoiu, a anunţat, într-un comunicat remis agenţiei Mediafax, că disponibilizările colective din cadrul TVR vor viza 872 de posturi şi vor începe după 1 octombrie. Numărul este cu 90 mai mic decât cel anunţat iniţial.

„Potrivit calendarului de implementare a acţiunilor Programului de redresare economică a Societăţii Române de Televiziune (SRTv), în perioada 13-24 septembrie au avut loc runde de discuţii în cadrul procesului de consultări în vederea concedierilor colective. Ca urmare a acestor discuţii, conducerea SRTv a formulat un răspuns la propunerile reprezentanţilor SPUS TV – sindicatul reprezentativ din Televiziunea Română şi Notificarea de concediere colectivă”, se spune în comunicatul TVR.
„Astfel, partenerii au căzut de acord ca numărul posturilor desfiinţate să fie mai mic faţă de cifra propusă iniţial în Notificarea privind intenţia de concediere colectivă, respectiv 872 de posturi faţă de 962. Această decizie a fost luată fără afectarea substanţială a indicatorilor economici cuprinşi în Programul de redresare economică a SRTv”, se mai arată în comunicat.
În Notificare se mai spune că după finalizarea procesului de concediere colectivă, TVR va rămâne cu 2.395 de angajaţi.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS