21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElectroputere, chemată la tribunal de creditori

Electroputere, chemată la tribunal de creditori

Prima pe listă este Griro SA, societate controlată de oamenii de afaceri Fathi Taher şi Nicolae Badea şi reprezentată în instanţă de societatea la care activează Oana, soţia boss-ului de la Dinamo. Electroputere a adunat şi datorii de peste 60 de milioane de euro către acţionarii de la Al Arrab.

Cu pierderi financiare de 30 de milioane de lei (6,6 milioane de euro), raportate la 30 iunie, Electroputere SA Craiova pare să fi intrat în spirala proceselor cu creditorii. Prima societate înscrisă pe listă este Griro SA Bucureşti, societate controlată de oamenii de afaceri Fathi Taher şi Nicolae Badea – boss-ul clubului de fotbal Dinamo Bucureşti, prin Quatron International Investment Co, Laminate Prod Com SA, Rhapsody Services Ltd. şi Holdem International SRL. În primul semestru din 2012, stocurile Electroputere au ajuns la 31,4 milioane de lei, iar creanţele au scăzut faţă de începutul anului cu 27,5 milioane de lei, ajungând la 76,7 milioane de lei. Avansurile încasate de la clienţi au scăzut de la 14,6 milioane de lei la 1,5 milioane de lei, în timp ce sumele cash în lei şi valută s-au redus la doar 2,8 milioane de lei. Din cauza crizei financiare mondiale, societatea olteană a avut dificultăţi pe pieţele din Grecia şi Orientul Mijlociu. Piaţa siriană a fost şi ea pierdută, din cauza embargoului instituit de UE regimului de la Damasc. În consecinţă, Electroputere are dificultăţi în a-şi plăti creditorii. Griro SA a depus o acţiune a Tribunalul Dolj pentru recuperarea creanţelor.

Final de linie?

Interesant este că Griro este reprezentată de societatea de avocatură Badea, Popa şi Asociaţii – unde activează soţia lui Nicolae Badea, Oana Livia Badea. „Nu am mandat din partea Griro SA să dau mai multe detalii despre acest litigiu“, a precizat Oana Badea.
La rândul lor, reprezentanţii Griro SA nu au putut fi contactaţi pentru mai multe precizări. Surse din Electroputere susţin că societatea ar fi cumpărat în ultima perioadă cantităţi masive de tablă rămase pe stoc, la o sumă ce pare fabuloasă. Foarte posibil ca furnizorul tablei să fie chiar Griro SA. Omul de afaceri Fathi Taher este preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) la Griro, dar şi preşedinte al CA la Electroputere Craiova. Printre administratorii celor două societăţi se regăseşte şi Alexandru Bunea – personaj din cercul colaboratorilor lui Viorel Hrebenciuc, Gigi Becali şi Sorin Ovidiu Vântu. În octombrie 2010, Bunea l-a înlocuit în CA de la Electroputere pe Nicolae Badea.
Electroputere SA este deţinută în proporţie de 86,2% de către compania saudită Al Arrab Contracting Company, acţionar care a creditat până acum societatea cu peste 60 de milioane de euro. La cinci ani de la semnarea contractului de privatizare, societatea şi-a vândut o parte din active, şi-a restrâns activitatea şi a concediat în medie un angajat pe zi. Să fie acesta sfârşitul Electroputere?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS