17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrofee pentru profesorii de educaţie fizică şi sport din Dolj

Trofee pentru profesorii de educaţie fizică şi sport din Dolj

Profesorii de educaţie fizică şi sport s-au întâlnit sâmbătă la Liceul de Artă „Marin Sorescu“ din Craiova pentru a pune pe tapet principalele obiective pentru noul an şcolar. Cu acest prilej, Inspectoratul Şcolar Judeţean, dar şi Asociaţia Profesorilor de Educaţie Fizică şi Sport Dolj au premiat dascălii care au obţinut performanţe în anul anterior.

Trofeele de excelenţă au fost acordate celor patru cadre didactice din judeţul Dolj, care au contribuit la antrenarea lotului de sportivi pentru Jocurile Olimpice de la Londra. Dascălii provin de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ din Craiova. Este vorba de Cătălin Geapana, Marius Ionescu, Dan Podeanu şi Sebastian Ştef. De asemenea, Asociaţia Profesorilor de Educaţie Fizică şi Sport Dolj, coordonată de fostul inspector de sport, Nicolae Cojocaru, a oferit Trofeul Educaţie pentru Mişcare profesorului Alexandru Pop, dar şi un premiu pentru management sportiv care i-a revenit profesorului Cătălin Brânduşoiu. Profesorii care au participat la concursurile şcolare au primit diplome din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.
Inspectorul de specialitate Niculina Lazarciuc a înmânat diplomele profesorilor cu menţiunea că „rezultatele sunt mulţumitoare, dar nu ne putem bucura pentru că nu am mai avut o participare numeroasă din partea copiilor la olimpiadele şi concursurile şcolare. Au fost şi discipline sportive la care au participat doar două-trei echipe de elevi“. Totodată, a atras atenţia asupra faptului că „se cer multe ore de educaţie fizică şi sport, dar nu se fac cum trebuie. Nu prea se percepe la minister că se face activitatea corespunzător“.
Pe de altă parte, profesorul Nicolae Cojocaru a precizat că în ultimul timp sportul este tot mai vitregit în şcoli. „Sunt patru factori care împiedică performanţa: profesorii de sport care nu îşi fac datoria, directorii de şcoli care nu oferă sprijin, cei care au puterea şi nu vor să ajute sportul de performanţă şi la cea de-a patra categorie se înscriu cei care nu au educaţie pentru sport şi viaţă sănătoasă“, a subliniat profesorul de sport.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS