11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCEZ, ameninţată cu judecata

CEZ, ameninţată cu judecata

Un craiovean nemulţumit de modul în care compania încasează taxa radio-tv a anunţat că se va adresa instanţei. Oficial, CEZ nu deconectează clienţii din cauza restanţelor la taxa radio-tv.

Compania CEZ, furnizorul de energie electrică în Oltenia, ar putea avea din nou probleme din cauza taxei radio-tv. Zilele trecute, ne-a căutat la redacţie Valentin Onea, un client CEZ, care susţine că angajaţii companiei îi direcţionează banii plătiţi pentru energia electrică în contul taxei radio-tv. Craioveanul a primit recent un preaviz-notificare din partea CEZ emis pe 3 septembrie, prin care este înştiinţat că riscă deconectarea pentru neplata la termen a unei facturi de regularizare în valoare de 25,89 lei. Valentin Onea are pe numele său două partide de curent, în Craiova şi la Malu Mare – unde a moştenit o casă de la părinţi, primind un singur cod de client. Omul susţine că angajaţii CEZ îi direcţionează banii pentru plata taxei radio-tv restante şi este apoi somat cu deconectarea pentru neachitarea facturilor la curent.
„Am apartament la adresa menţionată şi o casă la Malu Mare, moştenire de la părinţii mei. După decesul tatălui, în luna mai 2012, am trecut partida de la lumină pe numele meu, în urma declaraţiei date de mama mea la notariat. La cele două adrese, partida de lumină are acelaşi cod de client. Sunt la zi cu plata facturilor de lumină, la cele două adrese. (…) Atunci când achit factura la lumină, cei de la CEZ îmi direcţionează parte din acea sumă către plata taxei radio-tv şi apar cu restanţe la lumină. Când emiteau factură separată de lumină, nu se direcţionau banii către plata TV, dar de câteva luni emit o singură factură“, a declarat Valentin Onea.

Poziţia oficială a companiei

GdS a avut la începutul acestui an o largă campanie de informare şi lămurire a acestei situaţii, în urma căreia compania CEZ şi-a asumat o poziţie oficială. „Debitele pentru neplata taxelor serviciilor publice de radiodifuziune şi televiziune nu fac obiectul deconectării clientului“, precizează CEZ pe pagina sa de internet. Toate informaţiile cu privire la cumularea facturilor şi plata acestora pot fi accesate la adresa www.cez.ro – secţiunea noutăţi. Potrivit CEZ, „după încasarea integrală a debitelor scadente aferente serviciilor menţionate anterior se compensează în ordinea vechimii debitele radio-tv“. În consecinţă, clienţii CEZ care primesc somaţii, deşi sunt cu facturile la zi, trebuie să meargă la ghişeele CEZ şi să ceară lămuriri. În cazul în care li se spune că le-au fost redirecţionaţi banii, trebuie să ştie că acest lucru nu reprezintă poziţia oficială a companiei. „Consider că este un abuz din partea CEZ de a-mi direcţiona plata facturii la lumină către plata abonamentului TV, deoarece nu există nici un contract între mine şi CEZ pentru acest lucru“, mai spune Valentin Onea, care ne-a informat că va depune o acţiune în instanţă împotriva furnizorului de energie electrică.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS