17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRechizite şi ghiozdane pentru copiii săraci

Rechizite şi ghiozdane pentru copiii săraci

Cei mai săraci dintre copiii din Târgu Jiu au primit ieri ghiozdane şi rechizite noi pentru începerea anului şcolar. Aproximativ 30 de elevi, de la clasa I-a şi până la clasa a XII-a, au primit pachetele din partea Direcţiei de Asistenţă Socială, din cadrul Primăriei Târgu Jiu. Ghiozdanele au fost înmânate de către viceprimarul oraşului, Aurel Popescu, şi de şefa Direcţiei de Asistenţă Socială, Teodora Ciobanu. Copiii au venit la primărie însoţiţi de părinţi şi fraţi şi s-au bucurat de darurile primite, fără de care nu ar fi putut să intre în noul an şcolar la fel ca şi ceilalţi colegi ai lor. Cei 30 de elevi învaţă la şcoli din municipiu şi majoritatea fac parte din familii care au grave probleme financiare, trăind din ajutor social sau ajutor de șomaj. „Fiecare elev a primit ghiozdan cu tot ce trebuie în el: caiete, caiete speciale, creioane și pixuri, penar. Valoarea aproximativă a unui pachet pentru un elev de clasele I-IV a fost de 90 de lei, iar pentru ceilalți a fost de 135 de lei. În total, a fost alocată și cheltuită suma de 3.300 de lei“, a declarat Teodora Ciobanu, directoarea Direcției de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Nu aveau bani să îşi cumpere rechizite

Familia Crăciunescu are patru copii şi nu beneficiază de vreun venit în afară de ajutorul social şi alocaţiile micuţilor: „Sunt foarte bucuros că am primit acest ghiozdan plin cu de toate pentru școală. Părinții, chiar dacă ar fi vrut, cu greu mi-ar fi putut cumpăra“, a spus Vali Crăciunescu, elev în clasa a III-a. Mama micuţului a declarat că nu s-ar fi descurcat singură să le cumpere copiilor cele necesare pentru a merge la şcoală. „Am patru copii, toți sunt la școală, în clasele a XII-a, a IX-a, a V-a și a I-a. Trăim din ajutor social, nu am soț, a plecat de mult, și îi cresc singură. Ne descurcăm greu. Nu aveam cum să le iau rechizite la toți. Abia ne descurcăm așa“, a spus Elena Crăciunescu.
O altă familie cu mulţi copii care a beneficiat de rechizitele şi ghiozdanele din partea primăriei este familia Cândea, care are doi copii în clasa a XII-a, doi care vor merge în acest an în clasa I şi unul în clasa a VIII-a.
Eugen Măruţă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS