5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAndronescu susţine că foarte puţini pensionari au revenit la catedră

Andronescu susţine că foarte puţini pensionari au revenit la catedră

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat astăzi că procentul cadrelor didactice pensionare care au revenit la catedră în noul an şcolar este foarte mic, dar că nu o îngrijorează acest lucru, informează NewsIn.

„Foarte puţine cadre didactice au revenit de la pensie în şcoli. Este vorba despre câteva procente, două-trei procente, dar pe mine nu mă îngrijorează acest lucuru. Nu mă îngrijorează pentru că au avut continuitate. Şi anul trecut au fost mai puţini decât au fost anul trecut, ceea ce este de asemenea un semn bun pentru că înseamnă că generaţia tânără a venit într-o măsură mai mare să ocupe posturile. Nu mă îngrijorează şi pentru faptul că au fost selecţionaţi cei care sunt foarte buni profesional”, a spus Andronescu.
Ministrul a mai arătat că s-a reuşit completarea tuturor posturilor cu cadre didactice. Doar în Capitală au mai rămas 50 de posturi neocupate, însă Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a dat asigurări că această problemă va fi rezolvată până mâine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS