17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVictor Paul Dobre şi Laszlo Borbely scapă de urmărirea penală

Victor Paul Dobre şi Laszlo Borbely scapă de urmărirea penală

Deputaţii s-au pronunţat marţi, în şedinţa de plen, împotriva cererilor de începere a urmăririi penale pentru foştii miniştri Victor Paul Dobre şi Laszlo Borbely, informează România TV.
Camera Deputaţilor a respins solicitările de aprobare a începerii urmăririi penale împotriva foştilor miniştri Laszlo Borbely şi Victor Paul Dobre.
În cazul lui Victor Paul Dobre s-au înregistrat 47 de voturi „pentru” ridicarea imunităţii şi 183 de voturi „împotrivă”.
Pentru ridicarea imunităţii lui Laszlo Borbely s-au înregistrat 53 de voturi „pentru” şi 181 de voturi „împotrivă”.
„Şi în cazul lui Victor Paul Dobre şi în cazul lui Laszlo Borbely votul în Comisia juridică a fost de 15 «împotrivă» şi două «pentru» începerea urmăririi penale. Aceste rapoarte ale Comisiei juridice vor fi prezentate mâine (marţi – n.r.) plenului, urmând ca plenul, prin vot secret, să autorizeze sau nu propunerile pe care Comisia juridică le-a făcut. Argumentele au fost pentru a nu fi de acord cu începerea urmăririi penale. Deci, nu au fost elemente pentru autorizarea începerii urmăririi penale”, declara Florin Iordache, vicepreşedinte al Comisiei Juridice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS