10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateActualizarea listelor electorale, principala sarcină pentru prefecţi

Actualizarea listelor electorale, principala sarcină pentru prefecţi

Principala sarcină transmisă astăzi reprezentanţilor autorităţilor locale, la videoconferinţa ministrului Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, cu prefecţii şi responsabilii administraţiei publice locale, a fost aceea de a realiza din timp actualizarea listelor electorale în contextul organizării alegerilor parlamentare, se arată într-un comunicat al MAI. 

Ministrul a menţionat că M.A.I., împreună cu Autoritatea Electorală Permanentă, lucrează în prezent la un proiect de lege privind reglementarea listelor electorale. Acesta va fi supus dezbaterii și avizării în Parlament, urmând a se aplica la scrutinele viitoare, și nu la alegerile parlamentare.
În ceea ce privește începutul anului școlar, conducerea M.A.I. a solicitat autorităților locale o maximă prudență pe linia asigurării ordinii publice în preajma unităților de învățământ dar și o informare preventivă în rândul părinților.
La finalul întâlnirii, Dușa a atenționat autoritățile locale să aloce din bugetele proprii sume aferente pentru sistemul de încălzire, în condițiile în care până la sfârșitul anului, este asigurat necesarul de combustibil.
Temele pe ordinea de zi au fost pregătirea alegerilor parlamentare, începerea anului școlar și pregătirea pentru iarnă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS