12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate19 incendii în judeţul Mehedinţi în acest week-end

19 incendii în judeţul Mehedinţi în acest week-end

În perioada 07-10.09.2012, Inspectoratul pentru Situaţii de urgenţă „Drobeta” a intervenit pentru stingerea a 19 incendii, 17 dintre acestea izbucnite la vegetaţia uscată de pe raza localităţilor Hotărani, Dr.Tr. Severin, Dedoviţa Veche, Cotoroia, Devesel, Vrancea, Vânjuleţ, Magheru, Periş, Jirov, Drăgheşti, Gemeni, Vânju Mare, Gura Motrului şi Balota. Pompierii mehedinţeni au limitat extinderea focului la gospodăriile aflate în apropiere. Cu toate acestea, incendiile produse ca urmare a folosirii intenţionate a focului fără respectarea măsurilor de împiedicare a propagării acestuia, s-au manifestat pe o suprafaţă de 147 ha vegetaţie uscată, dintre care 11 ha au fost de litieră. Patru dintre aceste incendii au izbucnit în cimitirele din localităţile Dr. Tr. Severin (cimitirul catolic), Devesel, Vânjuleţ şi Jirov, ca urmare a unor lumânări lăsate aprinse.
Tot în această perioadă, Pichetul de pompieri Strehaia a intervenit în satul Motruleni, oraş Strehaia, pentru stingerea unui incendiu izbucnit pe terenul a două gospodării. Au ars cca. 40 pomi fructiferi şi cca. 50 m gard din scândură, dar au fost salvate casele de locuit. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
Detaşamentul de Pompieri Orşova a intervenit pentru salvarea unui animal (câine) căzut în subsolul unui bloc de locuit.
Detaşamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit în interiorul unei clădiri dezafectate, pe strada Traian, zona Cildro, în municipiul Dr. Tr. Severin. Au ars 5 ferestre din lemn care se aflau depozitate în interior şi materiale textile. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. Au fost salvate casele din apropiere. De asemenea, Detaşamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit în municipiul Dr. Tr. Severin, str. P. Sergescu, nr. 2, şi pentru asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor la o butelie de aragaz defectă, acesta fiind cuplată la aragaz şi prezentând scurgeri de gaz, din cauza robinetului blocat pe poziţia deschis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS