10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInspectorii şi directorii predau mai puţin

Inspectorii şi directorii predau mai puţin

Inspectorul şcolar general Ion Işfan a făcut publice listele cu inspectorii şcolari şi cu directorii de şcoli şi cu directorii adjuncţi ai acestora. După ce a tot ezitat să ofere opiniei publice date concrete legate de schimbările făcute în conducerile unităţilor de învăţământ înainte de începerea noului an şcolar, Ion Işfan a vorbit despre schimbările respective. Potrivit şefului învăţământului preuniversitar din Gorj, la şcolile şi colegiile din judeţ două treimi dintre directorii şi directorii adjuncţi au rămas în funcţie, fiind înlăturaţi doar cei care s-au implicat în activităţi politice. „Am dat credit la două treimi dintre vechii directori. Aşadar, nu am schimbat decât acolo unde era cazul, pentru ca să nu mai fie nici un fel de speculaţii. Cei mai mulţi, unde au şi fost rezultate, au rămas. Din 202 directori numiţi prin detaşare, 67 sunt acum directori noi. Mai mult de jumătate din directorii pe care i-am găsit la şcoli sunt oameni serioşi. La Inspectorat proporţia a fost însă alta. Am păstrat doar şapte inspectori din 20. Am adus deci două treimi inspectori noi, din rândul colegilor din învăţământ. Nu au probleme cu legea şi fac parte din Corpul de experţi în management educaţional“, a precizat Ion Işfan.  

Îi lasă mai puţin la catedră

Ion Işfan le-a pregătit şi o surpriză subalternilor săi din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, precum şi directorilor de şcoli.
Aceştia vor vedea din ce în ce mai puţin sălile de clasă şi se vor dedica muncii de conducere.
Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj a declarat că un inspector şcolar va putea preda între două şi patru ore, un director de şcoală –  între patru şi şase ore şi un director adjunct – între şase şi opt ore pe săptămână. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS