10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMobilierul pentru clasa pregătitoare întârzie în Mehedinţi

Mobilierul pentru clasa pregătitoare întârzie în Mehedinţi

Pregătirile pentru începerea noului an şcolar în Mehedinţi sunt în întârziere. În urma unui control efectuat ieri la mai multe unităţi de învăţământ din Drobeta Turnu Severin, prefectul județului şi inspectorii şcolari au constatat că cele mai multe probleme sunt la clasa pregătitoare, acolo unde lipseşte încă mobilierul, iar numărul copiilor este prea mare.
Nepregătirea claselor pentru micuţii din clasele pregătitoare este cauzată, se pare, de efectele celor două taifunuri care s-au produs în Oceanul Pacific, deoarece vasul care transporta mobilierul pentru Mehedinţi a fost oprit. Inspectorii şcolari sunt însă de părere că totul este doar o scuză din partea firmei respective. Mobilierul va ajunge, probabil, cu câteva zile mai târziu.
„Am primit un comunicat de la firma care se ocupă de livrarea mobilierului şi am înţeles că din cauza a două taifunuri s-a întârziat transportul. Eu cred că este doar o scuză din partea firmei şi le-am comunicat că, dacă până luni cel târziu nu vor avea tot transportul în Mehedinţi, vom lua legătura cu altă firmă. Vom face tot posibilul ca începutul anului să fie pregătit şi copiii să poată începe şcoala în condiţiile care se impun“, a declarat Daniela Ghimeş, inspector în cadrul ISJ Mehedinţi.
În Drobeta Turnu Severin, probleme din cauza mobilierului sunt la Şcoala Generală nr. 14, acolo unde o parte din mobilierul care a ajuns nu a putut fi montat, iar restul trebuie să ajungă până luni.
„S-au comandat 61 de bănci, au venit scaunele şi blaturile şi până la sfârşitul săptămânii trebuie să ajungă şi scheletele metalice. Nu credem că vom avea probleme la începerea noului an“, a spus Emilia Mihuţescu, directoarea unității de învățământ.
Prinşi pe picior greşit sunt şi cei de la Şcoala Generală nr. 2, unde numărul copiilor este prea mare în clase, iar conducerea trebuie să găsească urgent o soluţie.
„Vreau ca până luni toate problemele să fie rezolvate. Luni vom face un nou control pentru că ne dorim ca anul şcolar să înceapă aşa cum trebuie“, a declarat Nicolae Drăghiea, prefect de Mehedinţi.
Probleme cu lipsa mobilierului pentru clasa pregătitoare sunt şi la Şcolile din oraşul Baia de Aramă, dar şi din comunele Obârşia Cloşani şi Şovarna.
Firma care a câştigat licitaţia pentru dotarea şcolilor respective a comandat în China mobilierul pentru clasa pregătitoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS