15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Se schimbă capacele de canal

Craiova: Se schimbă capacele de canal

Capacele pentru gurile de canal din Municipiul Craiova vor fi din plastic compozit, care se înşurubează până la nivelul asfaltului. Decizia a fost luată ca urmare a faptului că în luna iulie, de pe străzile oraşului au fost furate 78 de capace din fontă, iar în luna august 51 de capace din fontă, în valoare totală de 48.007,95 de lei.
Printre măsurile care s-au luat pentru prevenirea furturilor, se are în vedere ca, în caietul de sarcini pentru viitoarele licitaţii de reabilitare, capacele de canal să fie din material plastic compozit. În Municipiul Craiova s-au montat deja 20 de astfel de capace, pe str. Dezrobirii – Bl. G4, str. Câmpia Izlaz, bl 23, str. Nicolae Iorga – Bl. G 30, str. Siseşti nr. I 98, etc.
Totodată, primarul Lia Olguţa Vasilescu a cerut reprezentanţilor Poliţiei Municipiului Craiova şi ai Poliţiei Locale intensificarea controalelor, în special asupra căruţelor care tranzitează ilegal oraşul, având în vedere că una din metodele de furt este să se aşeze căruţa fără podea deasupra gurii de canal şi să se sustragă capacul fără ca trecătorii să observe ceva.
Capacele de canal se fură chiar şi cu autoturismele. O patrulă de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Municipiului Craiova a depistat în trafic un autoturism marca BMW, înmatriculat în Bulgaria, în care se aflau trei tineri care furaseră un capac de canal de la intersecţia străzilor Dumbrăveni şi Bethowen.
Organele de poliţie au dispus reţinerea celor trei tineri pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. 208-209 Cod Penal, iar instanţa de judecată a emis pe numele lor mandat de arestare preventivă pentru 20 de zile.
Primăria Municipiului Craiova şi Poliţia Municipiului Craiova atrag atenţia firmelor care colectează fier vechi că este ilegal să comercializeze capace de canal, chiar dacă sunt deteriorate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS