17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCu sabia deasupra capului în privinţa fondurilor UE

Cu sabia deasupra capului în privinţa fondurilor UE

Fondurile europene destinate infrastructurii rutiere, alocate prin Programul Operațional Sectorial Transporturi (POS-T), sunt suspendate de Comisia Europeană pentru verificări în ceea ce privește repartizarea acestora, iar la sfârșitul lunii septembrie urmează să fie făcută o nouă evaluare pentru o eventuală deblocare a sumelor, a anunțat Agerpres, care citează reprezentanți ai Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.
Programul a fost suspendat de circa o lună, urmând ca la sfârșitul lunii septembrie ministerul să prezinte o listă cu măsuri, astfel încât plățile să fie deblocate. Reamintim că România are alocate circa 5,7 miliarde de euro de la UE prin POS-T în perioada 2007 – 2013. În 2011, s-au contractat 1,8 miliarde de euro prin POST, în timp ce în perioada 2007-2010 contractarea s-a ridicat la 1,7 miliarde de euro.
Răzvan Cotovelea, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Europene pentru Coordonarea instrumentelor structurale, a arătat ieri, cu ocazia unei conferințe de presă, că România are în presuspendare Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane /POSDRU/, în suspendare Axa de Infrastructură Rutieră a POS Transporturi, cea mai consistentă financiar, precum și Programul Operațional Sectorial pentru creșterea competitivității economice, și așteaptă decizia Comisiei Europene în privința suspendării POS Mediu, pentru conflicte de interese POS – Licitație, iar această situație pune o presiune foarte mare pe bugetul României, pentru că plățile către beneficiari vor continua, mai scrie Agerpres.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS