Războiul „politrucilor“Scandal cât casa la şedinţa de ieri a Consiliului Judeţean Dolj. Consilierii PDL l-au luat la ţintă pe inspectorul şcolar judeţean Georgică Bercea, totodată consilier judeţean, pe care l-au acuzat că a dat afară directorii şcolilor speciale din judeţ fără să aibă merite deosebite ca profesor. Consilierii s-au păruit şi pe suma de 1,2 milioane de lei, bani pe care CJ i-a pus la dispoziţie Muzeului de Artă pentru achiziţionarea unui sistem modern de supraveghere.

Consilierii PDL, în frunte cu Ştefan Stoica, au pus ieri tunurile pe Georgică Bercea, chiar de la debutul şedinţei lunare de consiliu. Consilierii au început rafalele în momentul în care a fost supus la vot un proiect care viza aprobarea unor sume pentru şcolile speciale din judeţ. „Consiliul judeţean mereu a sprijinit şcolile speciale, dar am o problemă, pentru că aş vrea ca domnul Bercea să ne spună de ce a schimbat conducerile acestor şcoli speciale. Eu nu am auzit vreo nemulţumire legată de activitatea lor. Să ne spună el acest lucru, pentru că s-a lăudat că a schimbat jumătate dintre directorii unităţilor de învăţământ din judeţ. Sper că nu este o laudă a unui politruc. Nu l-am văzut să aibă o poziţie publică faţă de lipsurile din şcoli şi nici nu l-am văzut deplasându-se în teritoriu să vadă care este situaţia şcolilor“, l-a ciuruit Stoica pe Bercea, care a tăcut şi a înghiţit rafala. În ajutorul său a sărit şeful său pe linie de partid şi la nivel de CJ, Ion Prioteasa. „Din respect pentru dumneavoastră v-am lăsat să continuaţi. Este o declaraţie politică şi nu vreau să o transformăm într-un şir de replici“, a spus Prioteasa. „Este o problemă“, a replicat Stoica. Prinzând curaj, Bercea a spus iniţial că nu dă explicaţii. „Nu voi da explicaţii. Să solicite în scris un răspuns. Nu trebuie să-i dau explicaţii când plec în teritoriu. Am respectat Legea învăţământului. Mai multe nu trebuie să-i explic“, a spus Bercea, baricadându-se în spatele cuvintelor. „Nu se poate. Noi, CJ Dolj, finanţăm aceste şcoli“, a încercat Stoica să-l provoace pe Bercea. „Când conduceaţi ISJ, nimeni din partea aceasta (PSD, PNL, PC – n.r.) nu v-a întrebat acest lucru. Ar trebui să ne dăm seama că şcoala trebuie depolitizată“, a intervenit Prioteasa. Iar Bercea iar a prins curaj. „Îi comunic colegului Stoica că la două şcoli speciale am reintrodus ordinea acolo unde ei au introdus haosul“, a spus el în aplauzele ironice ale consilierilor PDL. „La Școala Bethoven am adus un om cu pregătire. Dumneavoastră aţi adus un politruc care nu avea competenţe pentru educaţia copiilor. Nu am schimbat pe nimeni. Le expiră mandatul cu delegaţie pe 31 august“, a motivat Bercea decizia de a schimba conducerile şcolilor.

Milionul pentru muzeu


O dată epuizat subiectul şcolilor, consilierii s-au contrat apoi pe suma de 1,2 milioane de lei, bani pe care consiliul judeţean vrea să-i acorde Muzeului de Artă pentru achiziţionarea unui sistem modern de supraveghere. Muzeul a intrat într-un program de reabilitare din fonduri europene, care au acoperit însă doar o parte din costurile investiţiei. După ce s-au apucat de treabă, constructorii au descoperit anumite deficienţe la tavan şi la pereţi legate de circulaţia aerului. „Tot timpul alocăm bani pentru muzee, dar nu şi pentru Spitalul Judeţean“, a spus Stoica, cel care cerea lămuriri de la USL dacă banii se acordă prin act adiţional la contractul existent. Aproape o jumătate de oră consilierii judeţeni au discutat în contradictoriu, iar în final s-au lămurit, cum ar trebui să stea lucrurile: traseele prin pereţi şi tavane nu mai pot fi relocate, iar aşa zişii curenţi slabi nu au fost prinşi în proiectul iniţial. „Dacă nu facem această investiţie, riscăm ca muzeul să nu primească autorizaţie“, a spus Prioteasa. „Sunteţi în mare culpă dacă sistemul actual nu mai corespunde, pentru că aţi ştiut acest lucru“, a constatat Stoica. „Standardele se schimbă rapid“, i-a răspuns Cristinel Iovan, vicepreşedintele CJ.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 31 august 2012

Actualitate

» Bacalaureat: 56 de candidaţi, eliminaţi din examen la ultima probă
» Nicolas Sarkozy a acceptat să ţină conferinţe plătite
» 1.000 de scări vor termoizolare
» Contracandidatul lui Obama a făcut o declaraţie care a supărat Moscova
» Alerta de tsunami menţinută doar pentru Indonezia şi Filipine, după seismul de 7,9 grade
» Director nou la Salubritate
» Vama Craiova plânge după angajaţi
» Vama Craiova plânge după angajaţi
» Şomerii se întâlnesc cu angajatorii
» Rata şomajului, în creştere
» Amantul judecătoarei Mladen s-ar vrea parlamentar
» Amantul judecătoarei Mladen s-ar vrea parlamentar
» Inspectoratul şcolar spune lucruri trăsnite
» Autobuzele mai aşteaptă
» Fereşte-te de radar
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Zilele Craiovei, în iunie
» Bancul zilei
» Războiul „politrucilor“
» Portrete artistice de identificat
» Apariţii editoriale
» Ia te uită!
» Şeful Poliţiei Române le-a transmis japonezilor recomandări pentru călătoriile în România
» Gorj: Preşedintele Federaţiei de Tenis, la Târgu Jiu
» CSDR solicită modificarea, în regim de urgenţă, a legislaţiei muncii
» Barroso: Bulgaria este pregătită pentru aderarea la Schengen
» Seism de 7,9 grade şi alertă de tsunami în largul coastelor filipineze
» Maia Morgenstern, director interimar al Teatrului Evreiesc de Stat din Capitală
» Craiova: Peste 200 de persoane fără adăpost, găzduite de Centrul Social „Sfântul Vasile”
» Salon Internaţional de Carte la Chişinău, cu participarea unor edituri din România
» Ambasada SUA va fi închisă luni

Local

» Atac interlop la o casă de amanet din Craiova
» Polivalenta, gata în… noiembrie!
» Spital municipal nou în curte la „Filantropia“
» Comisionul aberant al BRD
» Pacientă de la Psihiatrie, înecată în Dunăre
» Ridicaţi după ce au furat banii americanilor

Sport

» Zi neagră pentru români la US Open
» CFR Cluj vrea să depăşească performanţa Unirii Urziceni
» CS Apa Craiova începe aventura în Liga a III-a
» Handbaliştii gorjeni joacă la Timişoara, baschetbaliştii – în Serbia
» Spadasinii de la Universitatea, imbatabili în Germania

Bani & Afaceri

» Surprize, surprize de la Fisc! Nesemnate, neştampilate…
» Persoanele din mediul rural se pot dezvolta în turism

Magazin

» Horoscop
» Amanda Seyfried, din nou îndrăgostită
» Leonardo DiCaprio vrea să facă un film despre braconaj
» Un nou album pentru Christina Aguilera
» Doi fani englezi ai Lorei au asistat la filmările clipului „Fără el“

Opinii

» Putere și Guvernare (II)

Top