10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUseliştii se ceartă pe ciolan

Useliştii se ceartă pe ciolan

Partidele care fac parte din cadrul USL Gorj nu reuşesc să se pună de acord în ceea ce priveşte schimbarea directorilor de la direcţiile deconcentrate. Liderul PC Gorj, Marius Borcan, este nemulţumit de neînţelegerile din cadrul USL şi cere să fie tratat de la egal la egal în cadrul USL. Borcan a declarat că la întâlnirea cu Daniel Constantin, preşedintele PC, aşteptat astăzi la Târgu Jiu, îi va expune acestuia principalele nemulţumiri legate de împărţirea funcţiilor de conducere de la instituţiile deconcentrate din judeţul Gorj. Marius Borcan, şeful organizaţiei PC Gorj, îşi doreşte ca partidul său să îşi numească oamenii măcar la 10% din instituţiile publice, deşi până acum conservatorii nu au fost luaţi în calcul în USL. „PC va avea 10% din deconcentrate şi nimic mai mult. Noi avem oameni pregătiţi în partid. Eu nu sunt mulţumit de ce se întâmplă la Gorj. PC nu este o problemă în USL. Aş vrea să fie respectat PC. Tragem cu toţii la căruţă, şi când e să ne luăm ce e al nostru trebuie să o facem“, a declarat Marius Borcan.   

Liberalii vor şi ei

Reprezentanţii PNL Gorj aşteaptă şi ei schimbările din funcţii de la nivelul deconcentratelor, care au tot fost amânate până acum. Virgil Drăguşin, purtătorul de cuvânt al organizaţiei PNL Gorj, încă nu ştie care instituţii vor reveni PNL, cu atât mai puţin PC. Liberalul afirmă despre procentul de 10% ţintit de PC că este hazardat, iar funcţiile de conducere nu se împart ca la piaţă: „Nu este stabilită o pondere de reprezentare pe instituţii publice, cât să îi revină PNL şi cât să le revină celor de la PC. În funcţie de instituţiile publice, şi de pregătirea profesională, şi de competenţă se vor face nominalizările. Nu putem să împărţim funcţiile ca pe tarabă. Este adevărat că în anumite instituţii publice, dar nu deconcentrate, PSD şi-a numit oamenii“, a afirmat Virgil Drăguşin, purtătorul de cuvânt al PNL Gorj.    

Pesediştii văd neînţelegeri între liberali şi conservatori

La rândul său, Ciprian Florescu, vicepreşedinte al PSD Gorj şi al Consiliului Judeţean Gorj, a declarat că nu există neînţelegeri la nivelul USL şi la nivelul Alianţei de Centru Dreapta, formată din PNL şi PC. „Din câte cunosc, liderii PSD au avut discuţii cu reprezentanţii Alianţei de Centru Dreapta vizavi de o posibilă împărţire a instituţiilor, fie pe ministere, fie pe deconcentrate. Noi ne-am mişcat mai repede, dar mai sunt instituţii unde foştii directori încă mai activează. Asta ar fi o problemă. Cealaltă problemă aparţine strict de PNL şi PC, partenerul lor. PSD tratează cu respect partenerii din USL. Cu siguranţă că lipsa de respect de care vorbesc cei de la PC nu este îndreptată către PSD“, a declarat vicepreşedintele PSD Gorj, Ciprian Florescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS