21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMaşini ridicate din staţia de autobuz

Maşini ridicate din staţia de autobuz

Poliţiştii locali craioveni şi echipajele de ridicări auto ale Regiei Autonome de Transport (RAT) acţionează cu prioritate pentru ridicarea maşinilor şi sancţionarea şoferilor care opresc în staţiile de autobuz, încurcând circulaţia mijloacelor de transport în comun. O astfel de acţiune s-a derulat ieri în staţia de autobuz situată la intersecţia străzilor Panait Moşoiu şi Lipscani, vizavi de Bancpost, staţie blocată zilnic de şoferii care parchează ilegal în acea zonă.
Mai mulţi şoferi care şi-au lăsat acolo maşinile pentru a merge prin centru, la cumpărături, au avut aşadar surpriza să nu le mai găsească. Le puteau găsi, însă, în parcarea RAT din cartierul 1 Mai, de unde puteau să le ia numai după ce achitau o taxă de 300 de lei, reprezentând contravaloarea ridicării maşinii. Pe lângă această taxă, achitată angajaţilor RAT Craiova, conducătorii auto se alegeau din partea Poliţiei Locale şi cu o amendă de 280 de lei, plus trei puncte de penalizare în cazierul rutier.
„Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Circulaţie au în vedere cu prioritate respectarea regulilor de circulaţie în staţiile RAT, întrucât în ultima vreme s-au primit numeroase sesizări cu privire la faptul că aceste staţii sunt ocupate de maşini oprite neregulamentar, iar asta nu doar că îngreunează activitatea transportului în comun, ci poate pune în pericol şi siguranţa călătorilor“, a explicat Octavian Mateescu, directorul Poliţiei Locale Craiova.
Tocmai pentru a scăpa de şoferii care opresc ilegal în staţiile mijloacelor de transport în comun, noul director general al RAT Craiova, Alin Goga, a propus Consiliului Local Craiova să se reia utilizarea „caracatiţelor“ care blochează roţile maşinilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS