7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoctoriţa Liliana Puiu Crăciun, audiată pentru ucidere din culpă

Doctoriţa Liliana Puiu Crăciun, audiată pentru ucidere din culpă

Doctoriţa Liliana Puiu Crăciun, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, s-a prezentat ieri la procesul în care este judecată pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă. După ce a lipsit la patru termene consecutiv, invocând inclusiv motive medicale, doctoriţa Crăciun a reuşit să ajungă în faţa magistraţilor, dar nu înainte de a fi pus în executare un mandat de aducere. Judecătorul de caz şi-a pierdut răbdarea în ultimele luni şi a decis să îl citeze cu mandat de aducere pe medicul acuzat de ucidere din culpă. Înainte de începerea procesului, Liliana Puiu Crăciun s-a consultat îndelung cu avocaţii şi şi-a pregătit atent declaraţia pe care urma să o dea în faţa magistratului care încearcă să stabilească cine se face vinovat de moartea tinerei Lorena Buicu, de 28 de ani. Aceasta a murit în anul 2008, după ce a făcut mai multe injecţii la cabinetul medical al doctoriţei Liliana Puiu Crăciun, angajată la Unitatea Primiri Urgenţe, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţe din Târgu Jiu.

Sunată de medicul Arafat

Medicul a povestit în detaliu relaţia pe care a avut-o cu pacienta Lorena Buicu şi a amintit faptul că a fost prietenă cu aceasta, ajungând să îi cunoască şi familia. Lorena Buicu suferea de mai mult timp de dureri lombare, pentru ameliorarea cărora a primit tratament la Spitalul din Târgu Mureş. Ulterior, pacienta nu a mai putut să se trateze la o unitate medicală din afara judeţului şi a decis să apeleze la serviciile medicale ale medicului Liliana Puiu Crăciun. La cabinetul medical privat al acesteia, Lorena Buicu a primit tratament medical injectabil mai multe zile şi cu mai multe tipuri de medicamente. După ce iniţial starea bolnavei s-a ameliorat, ulterior aceasta a acuzat din nou probleme medicale, iar medicul Liliana Puiu Crăciun i-a recomandat să meargă din nou la Spitalul din Târgu Mureş pentru investigaţii suplimentare.
„Pe 28 noiembrie, m-a sunat mătuşa fetei că tânăra a intrat în şoc septic şi că are apă la fiere. Ulterior, m-a sunat şi directorul Spitalului din Târgu Mureş, care este rudă cu ei şi poartă acelaşi nume. M-a întrebat ce i-am făcut, că are burta umflată şi bube pe burtă? După o oră, m-a sunat şi doctorul Arafat şi m-a întrebat ce medicamente i-am administrat. I-am spus şi a fost de acord că tratamentul nu putea provoca infecţia cu streptococ“, a declarat medicul Liliana Puiu Crăciun.

Nu îşi recunoaşte vina

În ciuda declaraţiilor medicului Crăciun, rezultatul necropsiei şi al expertizei medicale a arătat că infecţia cu streptococ şi intrarea în şoc septic a pacientei pot fi cauzate de injecţiile care i-au fost administrate. „Potrivit investigaţiilor medicale de la Târgu Mureş şi al raportului realizat în urma necropsiei, infecţia poate fi rezultatul injecţiilor care i-au fost administrate pacientei. Eu exclud însă posibilitatea ca acest streptococ grup A să se fi transmis prin tratamentul injectabil pe care eu i l-am administrat. Microbul nu a fost recoltat de la locul injecţiilor. Apoi la 18 zile de la prima injecţie, la şase zile de la ultima, la 20 de ore de la administrarea de diclofenac diagnosticul de la internare la Târgu Mureş nu a scos în evidenţă existenţa unei infecţii sau a inflamaţiei. Dacă injecţiile ar fi fost cauza inoculării streptococului, locul lor ar fi fost epicentrul modificărilor şi inciziile medicilor ar fi fost făcute acolo şi nu în cu totul altă parte“, a mai spus medicul Liliana Puiu Crăciun, care încearcă să se apere în faţa acuzaţiei de ucidere din culpă care i se aduce.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS