7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEcaterina Andronescu schimbă directorii de şcoli

Ecaterina Andronescu schimbă directorii de şcoli

Ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu, a făcut ieri o vizită-fulger în judeţul Mehedinţi, unde directorii care au ocupat funcţii de conducere pe vremea PDL vor fi demişi, iar cei cărora ministrul nu le-a găsit nod în papură pentru a fi schimbaţi odată cu noul sistem au fost demişi pe motiv că s-au găsit purici în şcoală. Este cazul directorului Şcolii cu clasele I-VIII al satului Jirov, Ion Dumitrache, cel care de câţiva ani a spus că elevii sunt expuşi pericolului prăbuşirii clădirii ori că elevii învaţă în condiţii inumane. Ieri, directorul a fost anunţat că va fi schimbat din funcţie, după ce ministrul i-a refuzat şi buchetul de flori, motivând că din vechea şcoală i-au ieşit în cale trei purici. Oare a avut timp să-i şi numere? „Ştiam că este aici o problemă, dar nu ştiam că este atât de gravă pe cât am văzut-o. Lăsaţi florile. Aveţi o şcoală de îmi vine să plâng!“, le-a spus ministrul celor prezenţi.
La invitaţia jurnaliştilor, Ecaterina Andronescu a mers să vadă şi toaleta şcolii, o improvizaţie din lemn, veche, ce stă să cadă. Ceea ce a văzut ministrul reflectă realitatea din majoritatea şcolilor din judeţul Mehedinţi, unde elevii nu au grupuri sanitare, apă curentă ori cabinete medicale, iar toaletele din curte sunt adevărate focare de infecţie.
Ministrul a convocat o şedinţă-fulger la consiliul judeţean cu directorii şcolilor şi primarii comunelor din judeţul Mehedinţi şi le-a cerut acestora să se implice în organizarea unităţilor de învăţământ şi pregătirea noului an şcolar. „Aş vrea ca factorii de decizie să fie mult mai responsabili şi să spunem lucrurilor pe nume. La Jirov, am fost atacată de trei purici într-o clădire dezafectată pe care eu nu o consider şcoală. Va fi alocată suma de 1,1 milioane de lei pentru a fi finalizată unitatea de învăţământ începută în 2008. Pe director îl voi schimba din funcţie. Sper că de pe 10 septembrie elevii se vor întoarce într-o şcoală nouă“, a declarat în conferinţa de presă ministrul Ecaterina Andronescu.
După ce a inspectat vechea şcoală, ministrul educaţiei s-a îndreptat spre şcoala aflată în construcţie din 2008, care nu este finalizată. Construcţia a fost întreruptă atât din lipsa banilor, cât şi din cauza unei erori de proiectare, sălile de clase fiind ridicate mai mici decât prevede proiectul. În clădirea neterminată se adăpostesc câinii satului, iar ministrul a intrat în imobil şi inevitabilul s-a produs: au atacat-o puricii.
Alin Ghiciulescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS