10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateScandal pentru o notă mărită cu trei puncte

Scandal pentru o notă mărită cu trei puncte

Repartizarea profesorilor gorjeni care au obţinut nota 7 la examenul de titularizare nu a fost scutită ieri de scandal. Două cadre didactice s-au prezentat la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj şi au cerut socoteală şefilor instituţiei, în legătură cu nota primită de una dintre candidate, după soluţionarea contestaţiilor. Profesoarele au picat examenul de titularizare şi s-au declarat nemulţumite de faptul că, după recorectarea lucrărilor, notele nu au crescut, la fel cum s-a întâmplat în cazul altui profesor, a cărui notă a fost mărită cu trei puncte. „Am mers la inspectorat impreună cu o colegă, deoarece ni s-a părut că ar fi vorba de o neregulă. În urma contestaţiei depuse, o candidată care luase 4,52 a obţinut nota 7,25. Vrem să ştim cum de a fost posibilă o aşa de mare diferenţă între prima corectură şi corectura de la contestaţie“, a declarat Delia Gângu, una dintre profesoarele care a mers ieri la ISJ Gorj pentru a vedea ce s-a întâmplat cu nota colegei care a fost mărită cu trei puncte.

ISJ le trimite în Argeş

Ion Işfan, inspectorul şcolar general adjunct, a precizat că lucrările au fost recorectate în judeţul Argeş şi că instituţia pe care o conduce nu are nici o legătură cu aspectele semnalate de cele două profesoare.
„Au venit două colege profesoare de limba engleză nemulţumite de nota obţinută de o colegă de-a lor după recorectare. Le-am arătat metodologia, le-am explicat că problema nu este la Inspectoratul Şcolar Gorj pentru că lucrările au fost corectate la Argeş şi, conform metodologiei, trebuie să meargă la organele abilitate ca să facă cercetări. Ca să îşi rezolve problema, trebuie să meargă la instanţă. Ambele doamne nu au luat titularizarea. Mai mult, una dintre ele a luat mai puţin după recorectare. O lucrare la care se stabileşte o diferenţă mai mare de un punct la recorectare este corectată şi de a treia comisie, urmând ca nota stabilită de aceasta să rămână cea finală“, a menţionat Ion Işfan.  

A început repartizarea

Profesorii care au obţinut note peste 7 la examenul de titularizare au fost repartizaţi ieri pe posturile disponibile la nivelul judeţului Gorj. În ciuda faptului că la titularizare peste 200 de cadre didactice au obţinut nota necesară pentru a deveni titulari, la nivelul judeţului există numai 85 de posturi titularizabile. De asemenea, pe 16 august, va avea loc şi repartizarea suplinitorilor pe posturile rămase neocupate. „În toate cele 16 centre de examen se repartizează posturile titularizabile. Avem cele 85 de posturi titularizabile, urmează ca joi, pe 16 august, să se facă distribuţia pe posturile care nu sunt titularizabile. Gorjul are 97 de posturi netitularizabile complete şi 145 de posturi incomplete. În jurul datei de 20 august, preşedinţii centrelor de examen urmează să trimită rapoartele în care să informeze comisia judeţeană în legătură cu modul în care a avut loc examenul“, a declarat Ion Işfan, inspectorul şcolar general adjunct.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS