14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCaptivi în curţi după asfaltare

Captivi în curţi după asfaltare

Asfaltări în bătaie de joc au loc pe o stradă din Drobeta Turnu Severin. Locuitorii de pe strada Gheorghe Ţiţeica se tem că vor rămâne captivi în gospodării după ce muncitorii firmei contractate de primărie vor turna covorul asfaltic. Oamenii spun că stratul de asfalt este mult prea înalt şi nu vor mai avea cum să iasă din curţi. În plus, toată apa de la ploaie va intra peste ei şi le va inunda casele.
„De la început am ştiu că vor fi probleme. Am mers să stau de vorbă cu un şef de şantier şi nici nu m-a băgat în seamă. Mi-a spus să îmi văd de treabă că nu ştiu eu cum se fac astfel de lucrări, şi uite că am avut dreptate. Stratul de asfalt este prea înalt şi noi nu mai avem acces din curţi cu maşinile. Au pus asfaltul peste porţile noastre și nu i-a interesat nimic“, a spus un severinean nemulţumit.
Firma de asfaltări a câştigat licitaţia şi a dat drumul la treabă, iar muncitorilor nu le pasă că oamenii care locuiesc pe strada în renovare nu mai au cum să îşi deschidă porţile. Stratul de asfalt a fost turnat mai înalt decât se face de obicei, iar acum singura soluţie este ca stratul abia turnat să fie spart.
„Eu nu voi sta cu mâinile în sân să văd cum îmi intră apa de pe stradă în curte pentru că trotuarul a fost prea mult înălţat, şi nici să nu pot să îmi deschid porţile. Voi lua pichamărul şi voi sparge asfaltul în dreptul meu! Nu mi se pare normal să ia nişte bani şi să îşi bată joc. Dacă vom fi inundaţi nu interesează pe nimeni. Foarte bine că asfaltează, dar să o facă şi bine!“, a spus alt severinean.
Responsabilii cu lucrarea nu au vrut să spună nimic ca să îi liniştească pe oameni, iar şeful de şantier ne-a întors spatele.
„Eu nu am ce să vă declar, nu vreau să vă spun nimic, vă rog să mă lăsaţi!“, a spus o doamnă inginer pe care am găsit-o la faţa locului.
Primăria, ca de obicei, se scuză, şi spune că nimeni nu le-a pus în vedere aceste aspecte, dar că se vor face verificări şi, cu siguranţă, se va rezolva.
„Nu am ştiut până acum despre această problemă, nu ne-a adus nimeni la cunoştinţă că ar exista probleme pe această stradă, însă vom trimite pe cineva să facă verificări la faţa locului, iar dacă se va dovedi că este adevărat, cu siguranţă se vor lua măsurile legale şi situaţia va fi remediată“, a declarat Daniel Cârjan, viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin.
Lucrarea face parte dintr-un amplu proiect de asfaltare şi reabilitare a străzilor din Severin, în valoare de 12 milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS