11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate34 de posturi titularizabile au rămas libere

34 de posturi titularizabile au rămas libere

Ieri s-au desfăşurat şedinţele publice de repartizare a posturilor vacante din învăţământul preuniversitar. În judeţul Dolj au fost scoase la concurs 78 de astfel de posturi, din care s-au ocupat 44, în general cu medii peste 8.

Şedinţele publice pentru ocuparea posturilor titularizabile au avut loc în cele 39 de centre de concurs organizate în Craiova şi judeţ. Deficit de concurenţi s-a înregistrat doar în cazul normelor didactice pentru muzică instrumentală, corepetiţie şi acompaniament. În aceste cazuri au rămas vacante 24 de norme didactice, care vor fi scoase la concurs în şedinţele publice pentru suplinire. La acestea se adaugă şi posturi de psihopedagogie specială, pedagogie şi învăţători. „Pentru învăţători au rămas trei posturi libere, două la centrul de examen de la Colegiul «Henri Coandă» şi unul la Liceul «Matei Basarab»“, a precizat inspectorul şcolar general adjunct, Luminiţa Popescu.

Repartizări pe medii mari

Au fost şi discipline pentru care s-a înregistrat un număr mare de candidaţi cu rezultate excepţionale. Cea mai mare concurenţă a fost la matematică, pentru cele două posturi vacante fiind 22 de candidaţi. Exigenţa a fost maximă, notele de repartizare fiind 9,55 şi 8,68. De asemenea, la învăţători, la centrul de concurs de la Liceul „Traian Vuia“ au fost şase posturi, ocupate de candidaţi cu note cuprinse între 9,55 şi 8,77. Potrivit inspectorului şcolar general adjunct, Luminiţa Popescu, în Dolj „nota minimă pentru titularizarea pe post este 7, însă în cazul judeţului Dolj nota nu a scăzut sub 8. A fost concurenţă mare, ca în fiecare an, şi asta se explică şi prin faptul că în Craiova avem un puternic centru universitar cu absolvenţi foarte bine pregătiţi şi nu avem probleme cu încadrarea personalului de specialitate“.  

Suplinirile, pe 16 august

Candidaţii care nu au prins una din normele didactice titularizabile participă la şedinţele publice de suplinire din 16 august. Normele didactice vacante nu vor mai fi titularizabile însă la şedinţa de joi, ci se vor distribui în regim de suplinire. Potrivit calendarului pentru mişcarea personalului didactic, pe 17 august, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj va publica o nouă listă cu normele didactice vacante în unităţile de învăţământ, care vor fi scoase în noi şedinţe publice. Întâietate vor avea pretransferurile, apoi detaşarea în interesul învăţământului din 28 august, pentru profesorii cu rezultate excepţionale solicitaţi de şcoli. Pe 29 august se vor întregi normele profesorilor intraţi în restructurare şi nesoluţionaţi şi, în aceeaşi zi, va fi şi detaşarea prin continuitate, detaşarea pe nota din 2012 şi detaşarea la cerere prin concurs specific. Ultimele şedinţe publice vor fi pe 30 şi 31 august pentru cadrele didactice nerepartizate, în această categorie intrând şi suplinitorii cu note obţinute la concursurile din perioada 2010-2012.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS