11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDemisii şi demiteri în guvernul Ponta

Demisii şi demiteri în guvernul Ponta

Ioan Rus a anunţat ieri că şi-a înaintat demisia de onoare din funcţia de ministru al administraţiei şi internelor, pentru că este un politician onest, corect, iar în ultimele zile asupra lui au fost făcute presiuni începând de la Traian Băsescu şi continuând cu Crin Antonescu, lucru inacceptabil. Ioan Rus a anunţat că şi ministrul delegat pentru administraţie, Victor Paul Dobre, şi-a înaintat demisia din funcţie. „Asupra mea şi a Ministerului Administraţiei şi Internelor s-au exercitat nenumărate presiuni, nenumărate aprecieri, nenumătate discuţii de către politicieni români, începând cu Traian Băsescu şi continuând cu Crin Antonescu. Din punctul nostru de vedere, este inacceptabil. Astăzi (ieri – n.r.) mi-am dat demisia de onoare“, a spus Ioan Rus.
El a adăugat că, în opinia lui, referendumul a fost organizat suficient de bine, „chiar bine“ şi că el este un politician „onest, corect“.
Ioan Rus a precizat că nu poate accepta ca MAI să fie părtaş „la ceva ce nu înseamnă lege, ce nu înseamnă respectarea legii în România“, precizând că limitele demnităţii sale şi le stabileşte singur. Rus a mai spus că alegerile locale au fost organizate corect, pe listele electorale aflându-se aproximativ 18.315.000 de persoane cu drept de vot. „La scurt timp, pentru referendum aceste liste au fost curățate de persoanele care, într-un fel sau altul, nu aveau drept de vot“, rămânând cu circa 21.000 mai puține persoane, a declarat el.
Ministrul delegat pentru administraţie, Victor Paul Dobre, a confirmat, ieri, pentru Mediafax, că şi-a înaintat demisia din funcţie, el precizând că a făcut acest lucru „din motive personale“ şi că va comenta mai mult „altădată“. Şi ministrul pentru mediul de afaceri, Lucian Isar, a demisionat, locul său urmând să fie luat de Mihai Voicu, preşedinte al PNL Dolj.
Tot ieri, premierul Victor Ponta a anunţat mai multe schimbări de miniştri în guvern. Mircea Duşa a fost propus la Ministerul de Interne, Radu Stroe – ministru delegat pentru Administraţie Publică, Titus Corlăţean la Ministerul de Externe, în locul lui Andrei Marga, Dan Şova la Relaţia cu Parlamentul şi judecătorul Mona Pivniceru la Justiţie. Aceştia urma să depună jurământul aseară.
Mediafax

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS