12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlt: Mopedist rănit în urma unui accident rutier

Olt: Mopedist rănit în urma unui accident rutier

Aseară, pe raza comunei Bobiceşti, sat Chinteşti, în localitate, P.A., de 17 ani, din comuna Oboga, în timp ce conducea mopedul, neînregistrat, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum(curbă la dreapta), a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu autoturismul, condus regulamentar de S. Victor, de 29 de ani, din comuna Bobiceşti.
În urma accidentului, a rezultat rănirea conducătorului mopedului, care a fost transportat şi internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.
Din verificări, poliţiştii au stabilit că, conducătorul autoturismului are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar după efectuarea testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Atât conducătorului autoturismului cât şi conducătorului mopedului le-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiştii au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere a fost suspendat” şi „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană cu o îmbibaţie alcoolică peste limita legală”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS