9.6 C
Craiova
sâmbătă, 14 decembrie, 2019
Acasă Actualitate 1.131 de maşini înmatriculate fără plata taxei

1.131 de maşini înmatriculate fără plata taxei

-

Gorjenii câştigă pe bandă rulantă procesele pentru anularea taxei de primă înmatriculare. Ştefan Ţacu, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise Auto şi Înmatriculări Vehicule Gorj, a declarat că, până în prezent, au fost înmatriculate fără plata taxei de poluare 1.131 de autovehicule. „În judeţul Gorj, au fost înmatriculate până în prezent 1.131 de autovehicule fără taxa de poluare, în baza unor hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile. Taxa de poluare diferă de la o maşină la alta. Nu aş putea să estimez suma totală a acestei taxe. Depinde de la autoturism la autoturism. În ultimii doi ani am înregistrat o creştere a numărului de autoturisme înmatriculate în baza unor hotărâri judecătoreşti care sunt opozabile instituţiei noastre“, a precizat Ştefan Ţacu, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise Auto şi Înmatriculări Vehicule Gorj.
La rândul său, subprefectul de Gorj, Sorin Arjoca, a declarat că, din 2011 şi până în prezent, au fost intentate 2.581 de procese de către cetăţeni care vor să îşi înmatriculeze maşinile fără să achite taxa de primă înmatriculare. „Dacă toate aceste procese se câştigă de către petenţi e ca urmare a faptului că instituţiile europene s-au pronunţat în sensul că această taxă de primă înmatriculare este ilegală. Ce mă afectează pe mine şi instituţia este că din 2011 şi până în prezent avem 2.581 de procese, din care am pierdut 1.338. Numai în 2012 s-au intentat 1.243 de procese de către cetăţeni pentru a nu plăti această taxă de primă înmatriculare, care ne blochează activitatea instituţiei şi încarcă activitatea instanţelor judecătoreşti“, a menţionat Sorin Arjoca, subprefectul de Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

Victorie de trei puncte pentru voleibaliste în ultimul joc al anului

Voleibalistele de la SCM „U” Craiova au obținut sâmbătă dimineață o victorie de trei puncte în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu”, din Bănie....