24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateA înşelat sute de bolnavi dându-se medic neurolog

A înşelat sute de bolnavi dându-se medic neurolog

Un tânăr de 19 ani din Constanţa a reuşit într-un an să înşele peste 200 de persoane cu probleme, recomandându-se ca medic specialist neurolog, care oferă consiliere, consultaţii, analize şi tratamente on line. Pentru atragerea pacienţilor, tânărul şi-a făcut mai multe conturi de utilizator pe site-uri specializate, pe numele „Doctor Fieraru Sorin“.
Deocamdată, oamenii legii au informaţii că peste 200 de persoane au fost înşelate de acesta, însă numărul ar putea fi mult mai mare. Printre părţile păgubite se numără şi persoane din judeţul Mehedinţi. În timpul percheziţiei domiciliare efectuate, poliţiştii de la SCCO Mehedinţi au ridicat în vederea cercetărilor un laptop, un hard-disk, două stick-uri de memorie, doi saci cu înscrisuri ce conţin 50 de foi de observaţie pacienţi, 150 de chitanţe şi facturi de expediere colete, registre evidenţă pacienţi, reţete medicale, alte înscrisuri şi documente specifice unui cabinet medical. Tânărul este cercetat pentru infracţiuni informatice şi înşelăciune în formă continuată. Cercetările continuă în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în acest caz.
„Pe 31 iulie, poliţiştii BCCO Craiova – SCCO Mehedinţi, cu sprijinul BCCO Constanţa, şi procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Mehedinţi au documentat şi probat activitatea infracţională a lui F.S., de 19 ani, din Constanţa, suspectat de fraude informatice şi înşelăciune. În urma percheziţiei efectuate la locuinţa suspectului, au fost ridicate în vederea cercetărilor un laptop, un hard-disk, două stick-uri de memorie, înscrisuri ce conţineau 50 de foi de observaţie pacienţi, 150 de chitanţe şi facturi de expediere colete, registre evidenţă pacienţi, reţete medicale, alte înscrisuri şi documente specifice unui cabinet medical. Cercetările efectuate până în prezent de poliţiştii SCCO Mehedinţi au stabilit faptul că, în perioada iunie 2011- iulie 2012, F.S. a creat mai multe pagini web şi, prin intermediul acestor date informatice, folosindu-se de calităţi mincinoase (medic neurolog), consilia şi oferea spre vânzare diverse tratamente, inducând în eroare şi cauzând un prejudiciu patrimonial mai multor părţi vătămate“, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi, Nicolae Lohon. În urma probatoriului, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Mehedinţi au luat măsura reţinerii tânărului pentru 24 de ore, pentru săvârşirea de infracţiuni informatice şi înşelăciune în formă continuată, acesta urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Cercetările continuă în vederea identificării tuturor persoanelor implicate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS