14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDin nou cu bicicleta în parc

Din nou cu bicicleta în parc

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a decis ca, de vineri, 27 iulie, bicicliştii să se poată plimba din nou pe aleile Parcului „Nicolae Romanescu“. Nu oriunde, însă, ci doar pe pista special destinată circulaţiei bicicletelor, pistă care a fost, cu această ocazie, remarcată de angajaţii RAADPFL Craiova.
„Marcajele au fost refăcute pe vechiul traseu, pista pentru circulaţia bicicletelor din respectiva locaţie devenind funcţională. Acesta este un prim pas dintr-o serie de proiecte pe care primarul Craiovei le are în atenţie pentru a veni în sprijinul bicicliştilor din municipiul Craiova în dorinţa de a promova mişcarea şi transportul cu mijloace alternative de circulaţie, în vederea reducerii noxelor şi a poluării şi pentru o «Craiovă verde»“, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Craiova.
Pista de biciclete din Parcul „Romanescu“ – acolo unde pe vremea primarului Vasile Bulucea s-a făcut şi un velodrom – a fost creată cu circa doi ani în urmă, la iniţiativa viceprimarului Mărinică Dincă, pe vremea când el era la cârma primăriei, iar Antonie Solomon era în spatele gratiilor. Atunci au fost trasate dungile pentru delimitarea traseului din parc al bicicliştilor. Însă, „minunea“ a durat doar până când primarul Craiovei s-a întors din detenţie la primărie. Solomon avea altă viziune referitoare la biciclete. „Să nu mai aud de carturi sau de biciclete în Parcul «Romanescu»! Ăsta e parc istoric. Trebuie să fie un fel de sanatoriu în aer liber. Dacă vreţi carturi sau biciclete, duceţi-vă în Parcul Tineretului! Aveţi acolo 12 km de alei la dispoziţie! Puteţi să faceţi şi concursuri, aveţi destul loc“, le-a spus Solomon unor craioveni veniţi în audienţă să-l înduplece pe primar să permită din nou accesul bicicletelor şi carturilor în Parcul „Romanescu“.
Acum, pista de biciclete din Parcul „Romanescu“ a fost remarcată şi redată în folosinţă.
Adrian Dinu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS